Voorstelling Francesco, een grandioze vertelling

26 oktober 2016 -

Als slot van de jubileumviering van onze federatie vertelde Peter Vermaat zijn verhaal over een middeleeuwer. Het verhaal van Francesco, zoals Franciscus in Italië wordt genoemd, mag bij velen bekend zijn. De wijze waarop Peter Vermaat samen met zijn poppen het levensverhaal van deze heilige vertelde was indrukwekkend. Geen droge vertelling over zijn leven waar je bij in slaap zou kunnen vallen, maar een actief verhaal dat regelmatig mensen wakker schut. Zo varieerde de begeleidende muziek van disco tot klassiek en werd het verhaal meermaals onderbroken door “buurvrouw en buurvrouw” die samen uit het raam kijkend de situatie van dat moment in ogenschouw namen. Zij hielden wel van enige humor én roddel. Regelmatig werd er vanuit de kerk instemmend meegelachen.

Peter Vermaat liet ons kennismaken met Francesco, iemand die beslist niet op de makkelijkste manier leefde. Vragen als “Wie was Francesco? Was hij een dwaas, gewoon een heilige, bezetene, revolutionair of zag hij de wereld toch anders?”. Treffend was dat gedurende de voorstelling coupletten van het Zonnelied van Franciscus werden ingepast en voorgedragen. Het viel pas na enkele coupletten op dat dit echt hét Zonnelied betrof. Het Zonnelied is meer dan zomaar een lied dat je zingt. Al met al een bijzondere avond die je niet gemist had mogen hebben.

Toch nieuwsgierig naar het leven van Franciscus? Kijk eens op deze pagina. U mist dan natuurlijk wel de grandioze wijze waarop het verhaal op 14 oktober jl. werd verteld.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.