Het Concilie bij de mensen brengen

25 november 2012 -

Donderdag 22 november heeft Mgr. J.H.J. van den Hende een tentoonstelling geopend met de titel  ‘Het Tweede Vaticaans Concilie en het bisdom Rotterdam’. Het is een presentatie van foto’s, documenten en kleine objecten die gerelateerd zijn aan het Tweede Vaticaans Concilie en het bisdom Rotterdam. Te zien zijn o.a. het ‘laisser passer’ van bisschop Jansen waarmee hij per trein door verschillende landen naar Rome kon reizen en zijn toegangspas om als deelnemer aan het Concilie toegang te krijgen tot de basiliek van St. Pieter.

De kleinschalige tentoonstelling is ingericht in het kader van het Jaar van het Geloof, dat wereldwijd wordt gevierd van 11 oktober 2012 tot en met 24 november 2013. Aanleiding is het vijftigjarig jubileum van dit Concilie en het gegeven dat twintig jaar geleden Catechismus van de Katholieke Kerk is uitgekomen. Paus Johannes XXIII opende het Tweede Vaticaans Concilie om de Kerk 'bij de tijd te brengen' en dichter bij haar apostolische bronnen te brengen. Paus Benedictus XVI wil met het Jaar van het Geloof een nieuwe impuls aan de missie van de Kerk geven. Het bisdom Rotterdam kent een jaarprogramma waarin met een diversiteit van activiteiten het Jaar van het Geloof onder de aandacht wordt gebracht. De tentoonstelling is daar onderdeel van. Meer informatie op www.bisdomrotterdam.nl

Deze tentoonstelling is te bezichtigen in het R.K. Spiritueel Centrum De Boskant, Fluwelen Burgwal 45 te Den Haag. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur en zaterdag van 12.00 – 16.00 uur.

Voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling hield prof. Henk Witte, bijzonder hoogleraar op de Xaveriusleerstoel aan de School of Theology te Tilburg, een voordracht waarin hij onder meer stelde dat het van groot belang is dat parochies en pastorale beroepskrachten het initiatief nemen om de documenten van het Tweede Vaticaans Concilie te gaan herlezen. Zo kunnen zij proberen de rijkdom van dit Concilie bij de mensen te brengen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.