Het nieuwe seizoen van RKJ Westland

25 augustus 2018 - Algemeen federatie nieuws

Het nieuwe en 5de seizoen van RKJ Westland staat op het punt van beginnen. Woensdag 19 september is de aftrap met als thema de verschillende vormen van bidden. Als spreker zal deze avond pastor Max Kwee aanwezig zijn. Hij zal ook de viering om 18.00uur voorgaan.

Voor het nieuwe seizoen zijn er weer verschillende sprekers, sprekers van binnen en buiten de parochie. Zo zal in januari Mgr. Van den Hende komen spreken over de WJD (Wereld Jongeren Dagen) als vindplaats van jezelf als kind voor God. De WJD zijn in 2019 eind januari in Panama. De blauwe zusters zijn eerdere seizoenen ook bij de RKJ te gast geweest, deze keer zal zr. Maria van Jesse komen spreken. Van het pastoraalteam komen pastor Kwee, pastor Straafhof en diaken Walther Burgering spreken.

Ook in het thema’s zit veel variaties. Een aantal thema’s van dit seizoen zijn: vormen van bidden, Allerzielen / Allerheiligen, Godsvoorzienigheid, geloofsbelijdenis en vrouwen in de Bijbel. Het seizoen zal in juni traditioneel afgesloten worden met de barbecue.

Zoals voorgaande jaren worden de thema avonden van RKJ Westland op de derde woensdag van de maand gehouden. De locatie blijft ongewijzigd, de pastorie van de O.L.V van Goedenraad. Ook de opbouw van de avond blijft in de vertrouwde vorm bestaan. Om 18.00 uur wordt er gestart met een viering. Aansluitend rond ongeveer 19.00 uur gaan wij aan tafel voor de maaltijd. Voor de maaltijd wordt een bijdrage van €2,- gevraagd, als je voor de eerste keer aanwezig bent dan eet je gratis mee. Om 20.00 uur begint de verdieping van de avond met een inleiding door een (gast)spreker, daarna een discussie, gesprek of andere werkvorm. De avond wordt iets voor 22.00 uur afgesloten en is er tijd om na te praten en te drinken.

Dus, ben jij tussen de 16 en 30 jaar, houd je van gezelligheid en zou je je meer willen verdiepen in je geloof. Kom dan een keer naar een thema avond van RKJ Westland! Voor meer informatie kan je mail naar info@rkjwestland.nl, kijken op rkwestland.nl onder het kopje jongerenpastoraat en/of volg ons op Facebook en Instagram.

Datum

Thema

19 september 2018

Vormen van bidden

17 oktober 2018

Allerzielen / Allerheiligen

21 november 2018

Gods voorzienigheid

19 december 2018

Vrijwilligerswerk; Zorg voor je naasten

16 januari 2019

WJD - vindplaats van jezelf als kind voor God

20 februari 2019

<nog niet bekend>

20 maart 2019

De ziel

17 april 2019

Geloofsbelijdenis

15 mei 2019

Vrouwen in de Bijbel

19 juni 2019

BBQ

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.