Inspiratiedag 1 december: De betekenis van Advent en Missie

26 november 2012 -

Nog even en de Advent begint. Een tijd van verdiepen, verlangen en verwachtingsvol uitzien naar Kerst. Maar wat als daar nu even de inspiratie voor ontbreekt? Of als u juist uw inspiratie wilt delen? Graag willen u dan van harte uitnodigen om te komen naar de Inspiratiedag!

Voor wie
Deze middag is bedoeld voor iedereen die zich wil voorbereiden op de Advent: parochianen, pastores, vrijwilligers en jongeren. De nadruk van deze middag ligt op missie- en ontwikkelingswerk en we laten u graag kennis maken met de projecthouders die dit jaar door de Adventsactie gesponsord worden.

Programma
Het programma bestaat uit ontmoeting, delen en geïnspireerd worden door verschillende sprekers en door de verhalen te horen van de 9 bevlogen projecthouders die zich direct en/of indirect, inzetten voor de voorkeursprojecten. De gastsprekers zullen spreken over de betekenis van Advent en de plek van het missiewerk.

11.30 Lunch en welkom
13.00 Gastspreker over de betekenis van Advent en Missionaire kerk
14.00 Workshops
15.00 Speeddate (ontmoeting) met projecthouders 9 voorkeursprojecten
16.00 Gebedsmoment, borrel en afsluiting om
17.00 Einde

Workshops die aangeboden worden
Communicatie: Hoe werf je fondsen? Hoe breng ik mijn verhaal? Hoe… ? We willen u concrete handvatten geven om in uw eigen situatie missie- en ontwikkelingswerk meer bekendheid te geven.
Jongeren en missie: Twee enthousiaste jonge mannen vertellen over hun passie voor missie en denken graag mee hoe u in uw parochie jongeren warm kunt maken voor missiewerk.
Waarom missie?: Wat was het dat u zo inspireerde om aan missie mee te gaan werken? We gaan graag met u op zoek hoe u deze passie verder (opnieuw) aan kunt wakkeren.

Waar
Deze dag zal plaatsvinden op zaterdag 1 december van 11.30 tot 17.00 uur in Pastoraal Centrum St. Michaël-Laurens (Kerklaan 31) in De Bilt en is met het openbaar vervoer te bereiken.
Voor een smakelijke lunch wordt gezorgd. Deelname aan de dag is gratis, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom! U kunt zich aanmelden via www.adventsactie.nl, onder het kopje ‘Inspiratiedag’.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.