Jongeren; het bruist online van de activiteiten

15 juni 2020 - Algemeen federatie nieuws

Helaas geen Vuurdoop, geen JongerenEvent en geen Vormselweekend. Maar veel activiteiten van en voor jongeren zijn wel doorgegaan en er zijn ook nieuwe bijgekomen.

Rock Solid
De tienergroep Rock Solid (12-16 jaar) is online bij elkaar gekomen, met veel spelletjes en catechese. Natuurlijk was het wennen. Natuurlijk was het niet zoals normaal. Maar we zagen elkaar, ravotten en hadden een luisterend oor voor de Boodschap. In april stond het actieve programma in het teken van de kerk, in mei hebben we gespeeld met het thema “Maria”. De foto’s van de Paus en van Maria die jullie hadden uitgekozen hebben we goed kunnen gebruiken en waren heel verrassend.
Woensdagavond 8 juli hopen we fysiek met elkaar een leuke afsluitende 1,5 meteravond te hebben in de tuin van de pastorie in Honselersdijk. Als je nog nooit bent geweest, meld je aan via tienergroep@rkwestland.nl, de app van Margrit Stijger of diaken Walther Burgering. Je bent van harte welkom

RKJ Westland
De RKJ-avonden zijn ook deels online doorgegaan. Een bijzonder avond onder leiding van diaken Walther Burgering over ‘Ontregeling en geloof’. Juist in deze tijd was dit een mooie opsteker en hebben we beseft dat geloof je kan helpen, maar niet altijd makkelijk naar boven komt. Waar is het geloof als je het nodig hebt? We zijn ons meer bewust geworden van de kernmerken van een woenstijntijd én er is de wens uitgesproken om een kloosterweekend met elkaar te plannen. De andere avond, 17 juni, hebben we weer een gast: vicaris Lex van Deelen.

Worship@home op 28 juni
Nieuw is een activiteit die samen met de parochies van het Groene hart, Delft e.o. en Pijnacker-Nootdorp wordt aangeboden. Worship@home. Een korte samenkomst die gevuld wordt door een van de pastores/jongerenwerkers met gebed en een bemoedigende boodschap. Inspirerende muziek van jongeren die in diverse huishoudens bij elkaar wonen. Uitzending is eens in de drie weken op het Youtube-kanaal van de Parochie Christus Koning (Nootdorp). De eerstvolgende is op zondagavond 28 juni met medewerking van diaken Walther Burgering en de familie Van Marrewijk uit Kwintsheul -(oud) zangers van Corbulo. Thema: ‘It’s all in the family’. Terugkijken kan natuurlijk altijd op je eigen moment. De komende maanden wordt elke vier weken een uitzending gelanceerd.  

11 juli: One Spirit-Jongerendag
Vanuit dezelfde samenwerking wordt ter afsluiting van het seizoen op zaterdag 11 juli een Jongerenmiddag georganiseerd in en rondom de Bartholomeuskerk in Nootdorp. Jongeren tussen 15 en 25 jaar zijn van harte welkom voor een afwisselend programma van muziek, meditatie, sport en spel, en interactieve lezing over de H. Geest. Vraag diaken Walther Burgering naar meer informatie over deze dag waar hijzelf aanwezig zal zijn of kijk op instagram (volg de diaken). Jongeren die elkaar ontmoeten is altijd een feest. Dus wees erbij!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.