Jongerenpelgrimage Martelaren van Gorcum

25 april 2014 -

Zondag 1 juni 2014 vindt voor de dertiende keer de oecumenische jongerenvoettocht plaats, van Heenvliet naar Brielle. Jongeren tussen de 12 en 30 jaar zijn van harte welkom om de tien kilometer van de Hervormde Kerk van Heenvliet naar de Bedevaartskerk in Brielle samen af te leggen.

Bisdom Rotterdam heeft dit werkjaar ‘Daden van liefde’ als thema, in vervolg van het vorige thema ‘Jaar van geloof’. De deelnemers aan de voettocht, komende uit verschillende kerkgenootschappen, zullen zich bezighouden met wat hen onderling bindt: de praktische opdracht van Jezus om het geloof te tonen in daden van naastenliefde.
Leidraad vormen twee voorbeelden. Van de eerste martelaar van de Reformatie in de Lage Landen, pastoor Merula, is bekend dat hij bijzondere aandacht had voor ouderen en wezen. Sporen daarvan zijn nog te vinden in het hedendaagse Brielle. De Franciscaanse martelaren uit Gorcum waren daar geliefd vanwege hun inzet voor de armen. Merula en de Franciscanen komen overeen in hun praktisch geleefde geloof, zich uitend in daden van liefde.

Programma:
-    13.30 uur verzamelen in de Hervormde Kerk van Heenvliet
-    14.00 uur inleiding door ds Dick Sonneveld over de diaconale projecten van Angelo Merula
-    14.30 uur begin gesprekswandeling langs de Brielse Maas
-    16.00 uur bezoek aan de St. Catharijnekerk in Brielle
-    17.30 uur viering in de Bedevaartkerk in Brielle rond het thema: daden van liefde o.a. van de franciscanen van Gorcum ingeleid door pater Ed Metz ofm
-    18.30 uur BBQ bij de Bedevaartkerk
-    20.00 uur einde
Kosten: eigen bijdrage van 5 euro per persoon.

Meer informatie en aanmelden bij:
Pastor Huub Flohr: 079-3163044 (09-12.30 uur) / h.flohr@hnpz.nl

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.