Katholiek Westland blij met nieuwe paus

19 maart 2013 -

Parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin is zeer verheugd met de verkiezing van kardinaal Jorge Mario Bergoglio tot de nieuwe paus, met als zelf gekozen naam Franciscus. De nieuwe paus heeft zich bij de naam keuze laten inspireren door Sint Franciscus van Assisi (1182- 1226). Deze Italiaanse heilige ging in een moeilijke periode van de kerkgeschiedenis terug naar de kern van het Evangelie en bracht door prediking, eenvoud en zorg voor de armen een nieuwe lente in de kerk.

Franciscus had ook een grote liefde voor de natuur, Gods mooie schepping. In 2011 kozen de 11 samenwerkende parochies van Westland en Hoek van Holland Sint Franciscus als patroonheilige. Heel bijzonder dat parochiefederatie en paus nu dezelfde naam dragen!

De inauguratie (formele ceremonie ter gelegenheid van het begin van het ambtstermijn) was dinsdag 19 maart. De federatie is opgetogen dat paus Franciscus zitting neemt van de zetel van Petrus op dezelfde dag dat bisschop Van den Hende een werkbezoek aflegde aan het Westland. Het bezoek van de bisschop werd afgesloten met een eucharistieviering in de parochiekerk St. Joseph te Wateringen. Tijdens deze viering werd gebeden dat de heilige Geest de nieuwe paus zal inspireren in zijn werk voor de Kerk en haar dienst aan de wereld.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.