Katholiek worden - bijeenkomsten met verdieping

31 augustus 2014 -

Vanaf september gaan wij in de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin starten met zeven bijeenkomsten voor mensen die:
-    Erover denken katholiek te worden.
-    Zich in het katholieke geloof willen verdiepen.
-    Weer wat actiever met hun geloof aan de gang willen.

Thema’s zoals de Bijbel, de sacramenten, bidden en de geloofsbelijdenis komen aan de orde. Elke avond is ingedeeld in twee delen. Een deel van de avond komt u als deelnemer aan het woord over uw eigen ervaring met het thema. In het andere deel spreken we over de theorie rond het thema van de avond. Voorop in deze bijeenkomsten staat het in gesprek gaan met elkaar over geloof en wat en Wie ons raakt. Elke avond is er een pastor, zo mogelijk twee pastores van het pastorale team aanwezig omdat we het belangrijk vinden met u in gesprek te zijn.

Denkt u er wel eens over om katholiek te worden? Doe dan mee! Bent u al lang(er) katholiek maar zou u de basis thema’s van het geloof wel weer eens willen ophalen? Dan is dit uw kans om dit voornemen waar te maken. Het voordeel van deze opzet is dat u met een groep mensen optrekt waarmee u samen op zoek gaat naar wat wij nu eigenlijk geloven en waarom.

Wanneer:
De eerste bijeenkomst is op maandag 15 september. Daarna op woensdag 1, dinsdag 14 en woensdag 29 oktober. Maandag 10 en dinsdag 25 november. De laatste op donderdag 11 december.

Aanvang en duur:
Vanaf 19.45 uur is er koffie/thee zodat we om 20.00 uur kunnen beginnen en om 22.00 uur de avond kunnen afsluiten.

Waar:
Pastorie van de St. Joseph parochie, Harry Hoekstraat 37, 2291 SL  Wateringen.

Aanmelden en vragen:
Graag vooraf opgeven bij pastor Straathof. Bereikbaar op telefoonnummer 0174- 270 378 of stuur een e-mail  Ook met vragen kunt u hier terecht.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.