Kerk ‘gewoon’ open in de zomermaanden

13 juli 2021 - Algemeen federatie nieuws

De vakantietijd voor de scholen breekt aan, en mogelijk gaat u er zelf ook even tussenuit. Even een rustpuntje pakken na alle hectiek van de coronatijd. De scho-len gaan dicht maar de kerken blijven ‘gewoon’ open. Kom naar de kerk, vier met ons mee en laten we elkaar weer ONTMOETEN.

Vanaf 26 juni 2021 wordt het maximaal aantal aanwezigen bij religieuze bijeenkomsten bepaald door de grootte van het kerkgebouw. Dit geldt ook voor huwelijken en uitvaarten. Voor elk kerkgebouw is de capaciteit vastgesteld in een anderhalve meter-opstelling, zo-danig dat de aanwezigen op een onderlinge afstand van anderhalve meter kunnen zitten.

Zingen
Ook op het gebied van koorzang is er iets meer ruimte. In plaats van vier mogen er maximaal twaalf koorzangers zingen mits strikte voorwaarden in acht worden genomen. De bestaande hygiënemaatregelen blijven gehandhaafd. Alle maatregelen worden ge-specificeerd in de update bij het protocol.

Registreren
Bij binnenkomst krijgt u een checkgesprek aan de deur (om zeker te zijn dat u geen ge-zondheidsklachten heeft) en registratie blijft (helaas) verplicht. De meest eenvoudige manier is registreren vooraf via de website.
Hoewel de situatie verbetert, is de pandemie nog niet ten einde en zorgvuldig met elkaar omgaan ook in tijden van versoepeling, blijft belangrijk. Volg de richtlijnen op zodat alle aanwezigen waardig en veilig samen kunnen vieren.

Ontmoeten
Het belangrijkste is dat we elkaar weer beter kunnen ontmoeten. Daar is een viering in de kerk voor bedoeld. Zelfs met beperkingen is het ontmoeten mogelijk in de zomerkerk!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Het ultieme geluk in het leven is de overtuiging dat wij bemind zijn.