Kloosterweekend: gebed, ontmoeting, stilte en wandeling

05 maart 2015 -

In het weekend van vrijdag 21 t/m 23 augustus 2015 organiseert de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin een kloosterweekend in Abdij Koningshoeven te Berkel-Enschot. Het weekend wordt geleid door pastoraal werkster Els Geelen. ‘Een pelgrimage door het geloof’ is het thema voor dit weekend. Dit kloosterweekend is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met deze oude (en altijd weer nieuwe!) spiritualiteit.

Wij nemen deel aan het leven van de monniken van de orde van trappisten die volgens de regel van Benedictus leven. Stilte, gebed, bezinning, gesprek en wandeling zijn belangrijke elementen van dit kloosterweekend. Het is een bijzondere ervaring om een paar dagen mee te leven op het ritme van de gebedstijden. Zo ontstaat er ruimte van ontmoeting met God en elkaar. Abdij Koningshoeven heeft een geschiedenis die teruggaat tot eind 19de eeuw. In 1891 werd Koningshoeven tot abdij verheven. Er wonen nu 16 monniken. Er is een bierbrouwerij waar nu onder toezicht van het klooster, La Trappe wordt gebrouwen. De monniken doen het niet meer zelf. Er is ook een kloosterwinkel waar diverse goederen te koop zijn en er is de bakkerij. Op de website www.koningshoeven.nl kunt u meer informatie vinden.  

De kosten bedragen € 90,00 p.p. Er kunnen maximaal 16 deelnemers mee. U kunt zich opgeven voor 1 mei 2015 bij het centraal secretariaat van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin, mevr. M. de Jong, email: info@rkwestland.nl. Dit kloosterweekend wordt ook aangeboden aan de PKN Naaldwijk. Graag bij opgave bij welke parochie / gemeente u hoort.

We hopen op een spirituele ontmoeting!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.