Startmiddag ‘Betrokkenheid troef’

30 december 2015 -

Onder de titel ‘Betrokkenheid troef’ organiseert het Knooppunt Kerken en Armoede op vrijdagmiddag 22 januari 2016 in de Opstandingskerk in Houten een bijeenkomst waarop inspirerende diaconale initiatieven tegen armoede in Nederland centraal staan.

Deze bijeenkomst markeert ook de start van dit interkerkelijke Knooppunt. Onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken in Nederland bundelt een aantal kerkgenootschappen de krachten in een nieuwe landelijk ondersteuning van de vele plaatselijke kerkelijke activiteiten tegen armoede in Nederland.

Tijdens deze middag zullen Herman Noordegraaf en Erik Borgman kort maar krachtig neerzetten hoe zij de betekenis zien van de kerkelijke inzet tegen armoede in Nederland. Zeventig voorbeelden van plaatselijk werk zijn beschreven in de bundel ‘Betrokkenheid troef’. Het eerste exemplaar van dit boek wordt overhandigd aan twee lokale bestuurders. Vrijwilligers vanuit een drietal voorbeelden uit deze bundel vertellen vervolgens hun verhaal. Een paneldiscussie met mensen uit het landelijke en plaatselijke diaconaat sluit de bijeenkomst af. De middag wordt van een luchtige noot voorzien.

Deelname is gratis. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tot 17 januari 2016.

Klik hier om u aan te melden.

Klik hier om een uitnodigingsfolder te downloaden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.