*UITGESTELD* Lente in het Westland?

18 maart 2020 - Algemeen federatie nieuws

In verband met de stringente aanbeveling bijeenkomsten zoveel mogelijk te mijden in verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie besloten deze bijeenkomst te cancelen. Helaas moet dit gebeuren omdat we elkaar dienen te beschermen.

--> Deze avond wordt verplaatst naar donderdag 26 november 2020

Je neerleggen bij krimp en niets anders meer verwachten is eigenlijk niet meer realistisch. Dat weet René van Loon in zijn boek: “Lente in de kerk” overtuigend aan te tonen. Wordt het ook lente in ons Westland? Welke knoppen zien we ontluiken? Misschien zien we alleen maar krimp.

In Nederland ontkiemen diverse jonge planten. We noemen dat pioniersprojecten. Soms zijn ze te kwetsbaar om tot groei en bloei te komen. Soms zijn ze vitaal. Wat kunnen we daarvan leren? Misschien moeten we afleren om alleen in het frame van afstoten, verkopen en bezuinigen te denken. Kunnen we zonder idealistische luchtfietserij kijken naar concrete gegevens, die hoop wekken?

De nieuwe Lierse predikant Lennart van Berkel en ex-Westlander Martijn Vellekoop laten hun blik schijnen op de missionaire kant van ons Westland. Wat zien ze? Wat valt hen op bij het komen en het gaan? Wat kunnen we leren van het pionierswerk in Nederland. Martijn Vellekoop heeft als hoofd van het landelijke missionaire werk overzicht over de  ontwikkelingen op dit gebied.

Op donderdag 26 maart bent u uitgenodigd om samen met hen na te denken over de voortgang van het kerkelijk leven in ons midden. Zijn er missionaire initiatieven, die ons iets kunnen leren? Waar zijn onze eventuele blinde vlekken? Van harte welkom om te groeien in visie en beleid. Een uniek interkerkelijk lenteberaad over de toekomst van de christelijke kerken in het Westland.

U bent van harte welkom op donderdagavond 26 maart in Hemelsblauw, Poeldijksepad 1a, in Honselerdijk. Inloop vanaf half acht. We starten om 20.00 uur.

De werkgroep ‘Missionair Westland’

RENÉ VAN LOON is predikant van de hervormde wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam en bezoekt regelmatig Israël. Eerder publiceerde hij bij uitgeverij Boekencentrum Kerk voor de buurt - zo kun je als kerkelijke gemeente iets betekenen voor je dorp of wijk en Gaan voor God - de uitdaging van radicaal christen-zijn.      Meer boeken van deze auteur

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.