Mariavespers met lof bij begin en afsluiting Mariamaand

26 april 2015 -

Op zondag 3 mei om 19.00 uur zal in de H. Andreas kerk te Kwintsheul een Marialof zijn ter gelegenheid van de opening van de Mariamaand. Alle parochianen van de elf parochies van federatie Sint Franciscus zijn uitgenodigd om het lof mee te vieren. Pastor Straathof zal voorgaan in deze viering, waarin bekende Marialiederen gezongen zullen worden.

Met een bijzondere Mariaviering (Lof) op zondag 31 mei sluiten we de meimaand af. Deze viering, met uitstelling van het Heilig Sacrament (de geconsacreerde H. Hostie) in een fraaie monstrans waarover de parochie in Poeldijk nog beschikt, zal gehouden worden in de H. Bartholomeus kerk te Poeldijk, aanvang 19.00 uur. Voorganger zal zijn pastor Kwee.

Vanouds is de meimaand speciaal toegewijd aan Maria, de moeder van Jezus. In veel parochies wordt dan nog steeds op een of meerdere avonden in de week de rozenkrans gezamenlijk in de kerk gebeden. Vroeger was die devotie heel uitbundig, met in de maanden mei en oktober vaak iedere avond of op de zaterdagavond een zogenaamd Marialof. Sinds het 2e Vaticaans Concilie (1962-1965) is die devotie in veel parochies op de achtergrond geraakt …… Het accent kwam toen voornamelijk te leggen op de actieve deelname van de gelovigen bij de viering van de Eucharistie.

Voor veel ouderen wordt het wellicht ‘een feest der herkenning’ en voor jongeren een mooie gelegenheid er eens kennis mee te maken! Het zou toch geweldig zijn als we bij zo’n speciale gelegenheid óók eens een volle kerk hebben. Weet u van harte welkom op 3 en 31 mei.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.