Met elkaar Bouwen voor hun Toekomst

08 februari 2017 -

We hebben dit jaar, als MOV, weer een eigen project goedgekeurd gekregen en gaan met elkaar geld inzamelen voor ons project in Gambia. De St. Vincent de Paul Lower Basic School ligt in het dorp Sanyang in Gambia. De school werkt nauw samen met het Secretariaat voor Katholiek Onderwijs van het bisdom van Banjul, de hoofdstad van Gambia. De school biedt lessen aan voor de leerjaren 1 tot en met 6, het zgn. Lower Basic Program. De school staat erg goed aangeschreven en heeft nu ongeveer 350 leerlingen, meisjes en jongens, christenen en moslims. Op die manier draagt het in het voornamelijk Islamitische land bij aan de integratie. Er is in Sanyang geen school die een programma aanbiedt voor de leerjaren 7 tot en met 9, het zgn. Upper Basic Program. Als je verder wil leren moet je dus elke dag naar een stadje verderop; door het gebrek aan veilige wegen (zeker in de regentijd!) is dat erg bezwaarlijk.

De ouders hebben aan de St. Vincent de Paul school gevraagd om mogelijkheden voor de drie leerjaren van het vervolgonderwijs. Het bisdom begrijpt de vraag, maar heeft niet de mogelijkheid om de bouw van extra lokalen te financieren. Daarom is voor de bouw van een zestal nieuwe lokalen voor het Upper Basic Program om hulp uit Nederland gevraagd. Het benodigde bedrag is €46.000. Het Secretariaat voor Onderwijs van het bisdom zal €4000 bijdragen en heeft gezegd zich in te spannen om voor het ongeschoolde werk hulp en medewerking te verkrijgen van ouders en vanuit de lokale gemeenschap.

Wat kunnen wij, wat kan ik allemaal doen?!
De parochies uit het Westland, Hoek van Holland, uit Delft, uit Sion en uit het Oostland (in totaal 26 kerken) gaan tijdens de Vasten samen actie voeren om voldoende geld in te zamelen om de bouw van die zes schoollokalen mogelijk te maken. Ook een aantal scholen gaat mee doen. Lokale aannemers gaan de bouw verzorgen onder supervisie van de afdeling onderwijs van het bisdom.

In de kerken zullen de collectebussen tijdens de vasten klaar staan voor uw bijdrage. Maar u mag ook uw gift overmaken op NL21 INGB 0000 0058 50 van de Vastenactie o.v.v. project 113601 Gambia. Dan kunt u het als gift in mindering brengen op uw belastingaangifte.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.