Met M25 Westland naar Duinrell

09 mei 2016 -

Op 2 mei heeft M25 Westland in samenwerking met Voedselbank Westland een uitje naar attractiepark Duinrell georganiseerd voor de kinderen van gezinnen, die van deze voedselbank gebruik maken. Het is voor 24 kinderen een fantastische dag geworden. Ook voor de vier M25-jongeren en zes begeleiders, die deze dag in de meivakantie mee waren.

Syrische meisjes
Maaike van Ruijven, een van de begeleidsters, had drie Syrische meisjes onder haar hoede. Twee zusjes van 11 en 8 jaar, die bijna één jaar in Nederland zijn, en hun vriendinnetje van 11, die nu zes maanden in ons land is. Ze begonnen de dag wat onwennig, omdat de meisjes weinig Nederlands spraken. Maar ze deden volgens Maaike erg hun best en al snel ontstond er een gesprek. Daarin vertelden de zusjes over hun broertjes, zusjes en ouders. Het andere meisje zei dat haar moeder nog in Syrië is en dat ze niet weet wanneer zij ook naar Nederland komt. In het park kwamen ze meerdere honden tegen, waar ze erg bang voor waren. De begeleidster vroeg ze waarom, en hun antwoord ´in Syrië is alles bang´ raakte haar.

Dikke knuffel
Deze meisjes waren nog nooit in een attractiepark geweest. Ze wisten niet wat een achtbaan was en dat zoiets bestond. In het begin vonden ze het dan ook heel moeilijk. "Ja, ´moeilijk´ was het woord dat de meisjes gebruikten als aanduiding voor eng of spannend. En als ze iets leuk vonden was het ´mooi´. Een woord dat ze ook voor mij en mijn zonnebril gebruikten", vertelt Maaike. "Hoe verder de dag vorderde, hoe meer ze begonnen te kletsen. De meisjes begonnen te lachen en te genieten, ze bloeiden op en vergaten even hun zorgen. Wat ontzettend leuk en bijzonder was dat om te zien. Ze vertrouwden me en konden even kind zijn. Toen de dag was afgelopen en we in Naaldwijk uit de bus stapten, kreeg ik van hen alle drie een dikke knuffel. Hun vader keek van een afstandje toe en schonk me een dankbare glimlach."

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.