Module Pastorale School ‘Vrijwilliger in de kerk’

17 juni 2014 -

Elke parochie heeft vrijwilligers en, wellicht zonder dat zij het weten, zij vervullen deze taak omdat dit voor hen ook een roeping is. ‘Een roeping?’ vraagt u dan. Ja, dat klopt, elke vrijwilliger wordt geroepen om zich voor de kerkgemeenschap in te zetten. Over dit onderwerp gaat de startmodule van de Pastorale School met als titel: Vrijwilliger in de kerk. Andere onderwerpen die behandeld worden zijn: geloof en motivatie, verschillende functies in de kerk en de rol van de kerk in de wereld.

Onze parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin biedt deze module aan voor alle vrijwilligers van onze parochies en voor parochianen die geïnteresseerd zijn in het werk van de kerkelijke vrijwilliger. De vijf bijeenkomsten zullen plaatsvinden op:

Woensdag 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november 2014.

De bijeenkomsten vinden plaats in de pastorie van de Adrianuskerk in Naaldwijk (de Hofstede), Molenstraat 31. Aanvang van deze bijeenkomsten is 19.30 uur en er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. De docent is diaken André van Aarle. Opgeven graag bij het secretariaat van onze federatie: info@rkwestland.nl.

diaken Ronald Dits

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.