Nationale herdenking 4 mei met muziek vanaf de St. Andreas

29 april 2021 - Algemeen federatie nieuws, Kwintsheul

Dinsdag 4 mei vindt in Nederland de jaarlijkse Nationale Herdenking plaats. Net als vorig jaar vinden er in verband met de coronamaatregelen nog geen gemeenschappelijke herdenkingsplechtigheden plaats in het Westland.

Monumenten hele dag toegankelijk
In de kernen De Lier, ’s-Gravenzande, Monster, Naaldwijk en Wateringen zijn de gemeentelijke oorlogsmonumenten en in Poeldijk het monument op de parochiële begraafplaats op 4 mei 2021 de gehele dag toegankelijk voor publiek om te herdenken en/of bloemen te leggen. Op deze manier kan de Westlandse samenleving stilstaan bij de gevallenen in de strijd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze individuele bezoeken wordt iedereen verzocht de coronamaatregelen in acht te nemen.

Herdenken en vieren
In vier van onze kerken zijn er die dag vieringen. Er mogen tot op heden slechts 30 gelovigen bij een viering aanwezig zijn (excl. bedienaren) dus voor onderstaande vieringen is reserveren verplicht.

De viering in Poeldijk is een oecumenische viering waar een aantal sprekers namens de kerken en de gemeente Westland het woord zullen richten tot de aanwezigen. Deze bijeenkomst is ook te beluisteren via kerkomroep. Na de viering is er een korte plechtigheid bij het oorlogmonument op de begraafplaats. Na de twee minuten stilte en het Wilhelmus volgt de kranslegging door diverse organisaties.
Reserveren voor deze viering kan via onze website.

Taptoesignaal en muziek vanaf de kerktoren
Om 2 minuten voor 20.00 uur zal er vanaf zoveel mogelijk plaatsen buiten het taptoesignaal klinken. Klokslag 20.00 uur houden we twee minuten stilte gevolgd door het zingen van het Wilhelmus.
In Kwintsheul zullen enkele muzikanten van muziekvereniging St. Gregorius vanaf de kerktoren van de St. Andreas ons volkslied ten gehore brengen. Kom luisteren en zing mee, het is en blijft bijzonder om dit mee te maken.

foto: Westlanders.nu

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

#wijblijventhuis