Verandering in benoeming voor pastor Berry Lansbergen

16 januari 2019 - Algemeen federatie nieuws

Op 1 december 2016 benoemde bisschop Van den Hende mij voor een periode van 2 jaar als lid van het pastorale team in federatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin. Sedert die tijd ben ik voornamelijk werkzaam geweest als voorganger in de weekendvieringen en vieringen in een aantal verzorgingshuizen. Verder heb ik de nodige uitvaarten verzorgd. Daarnaast heb ik een aantal keren het pastorale woord geschreven voor de parochiebladen.

Met plezier heb ik samengewerkt met de andere leden van het pastorale team. Het was ook fijn om te ervaren dat ik in alle parochies welkom was en dat praktisch altijd de liturgie tijdig aan mij werd voorgelegd.
Aangezien mijn taak voornamelijk in het voorgaan van vieringen bestaat, heb ik de bisschop gevraagd mij niet voor een nieuwe termijn te benoemen als lid van het pastorale team, maar mij te benoemen tot assistent-priester. De bisschop heeft hierin toegestemd. Vanaf 1 december 2018 ben ik dan ook assistent-priester in de federatie

Pastor Berry Lansbergen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vanuit het bestuur van federatie Sint Franciscus zijn we pastor Berry Lansbergen erg dankbaar voor de periode dat hij werkzaam is geweest binnen de parochies van de federatie. Als de vraag aan hem gesteld werd om voor te gaan in een weekendviering of een uitvaart, was het antwoord altijd meteen ‘ja’.

De afstand tussen Schiedam en het Westland is niet zo groot, maar als je het meerdere malen per week moet doen, is het opgeteld toch steeds een aardig eind. Chapeau voor pastor Berry Lansbergen dat hij dat steeds gedaan heeft. Zijn ervaring was een welkome aanvulling in het pastorale team. In het pastorale woord in de parochiebladen was dat ook goed te merken.

Vanuit de federatie hebben we respect voor de keuze om een (klein) stapje terug te doen. We zijn wel ontzettend blij dat hij beschikbaar blijft als assistent-priester.
Pastor Berry, ontzettend bedankt!

Peter Zuidgeest, voorzitter federatie Sint Franciscus.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

De dwaas doet wat hij niet laten kan, de wijze laat wat hij niet doen kan.