Officiële heropening Brielse Ommegang

14 april 2012 -

Op 27 april wordt de restauratie van de Ommegang van de Bedevaartskerk HH. Martelaren van Gorcum te Brielle afgesloten. Mgr. J.H.J. van den Hende gaat voor in de plechtige Eucharistieviering, die om 15.00 uur aanvangt. Na de viering vindt de officiële heropening van de Ommegang plaats. Daarna is een informele ontmoeting van alle aanwezigen met Brielse vrijwilligers, de directie van Skanfonds en diverse sponsoren die de Bedevaartskerk ondersteuning hebben geboden.

Op 2 september 2010 startte de restauratie van de Ommegang, die het Martelveld van het Bedevaartcentrum omsluit. Deze Ommegang is in 1912 gebouwd ter vervanging van een oudere houten rondgang en biedt plaats aan de Kruiswegstaties. De staties zijn rond 1892 vervaardigd volgens een bijzonder glasprocedé. Ze hebben op 7 juli een belangrijke rol als de Nationale bedevaart weer gaat plaatsvinden.

In de afgelopen jaren is aandacht besteed aan het interieur en het exterieur van de kerk. Op het wensenlijstje staat de restauratie van de genoemde Kruiswegstaties en het Maarschalkerweerd-orgel.

De Bedevaartskerk is te vinden aan De Rik 5 in Brielle.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.