• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Ontmoet een der beroemdste heiligen ter wereld: Franciscus van Assisi

Ontmoet een der beroemdste heiligen ter wereld: Franciscus van Assisi

08 maart 2016 -

In het Museum Catharijneconvent te Utrecht kunt u één van de beroemdste heiligen ter wereld ontmoeten: Franciscus van Assisi! Aan de hand van prachtige kunst komt u te weten wie Franciscus was, wat zijn idealen waren en hoe kunstenaars met zijn gedachtegoed zijn omgegaan. De tentoonstelling werd samengesteld door kunsthistoricus Henk van Os, die binnenkort als hoogleraar afscheid neemt van de Universiteit van Amsterdam. De tentoonstelling begint op 5 maart en duurt tot en met 5 juni 2016.

De tentoonstelling vertelt wie Franciscus van Assisi was en wat zijn idealen waren. Ook wordt onderzocht hoe kunstenaars met Franciscus’ gedachtegoed omgingen. Extra aandacht wordt in de tentoonstelling besteed aan de relatie tussen Franciscus en de natuur en het verband tussen de heilige en dierendag.

Bij de tentoonstelling is een activiteitenprogramma samengesteld boordevol met lezingen, colleges en bijzondere rondleidingen. Neem gauw een kijkje tussen het aanbod en reserveer alvast uw kaartjes. Wist u dat u de tentoonstelling ook in de avond kunt bekijken? Dit kan op vrijdag 25 maart, 22 april en 20 mei van 17.00-21.00 uur.

Lezing op donderdag 17 maart: Franciscus van Assisi: de populaire heilige

Franciscus staat bekend als vriend van dieren en armen, is de stichter van de orde van de minderbroeders en de naamgever van de huidige paus. Maar wat is er na acht eeuwen over hem te zeggen als historische figuur? In deze lezing wordt zijn leven geschetst en komen vragen aan bod die in het historisch onderzoek omstreden zijn of van belang zijn voor het beeld van Franciscus in de kunstgeschiedenis

De lezing vindt plaats op donderdag 17 maart van 12.00 tot 13.00 uur in het Auditorium van Museum Catharijneconvent. U kunt zich aanmelden via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35. De toegang is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Dit kunt u halen bij de kassa in het museum. U kunt voor € 4,- ook een lunchpakketje reserveren. Graag tot ziens!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.