Ontmoet Maria bij de grot in Lourdes

12 januari 2018 - Algemeen federatie nieuws

Een jong meisje loopt langs een bergriviertje in de Franse Pyreneeën. Samen met haar zusje en een vriendinnetje is ze hout aan het sprokkelen. Plotseling hoort ze een zacht geruis. Als ze opkijkt, ziet ze in een nis in de rotswand een mooie dame staan. Het lijkt alsof de wereld om hen heen niet meer bestaat. Het meisje ziet alleen nog maar die dame in het wit. Ze voelt zich direct bij haar thuis en voert hele gesprekken met haar.

Zo begon precies 160 jaar geleden de geschiedenis van Lourdes als bedevaartplaats. Dat meisje was Bernadette Soubirous. Veel pelgrims die Lourdes nu bezoeken, hebben precies dezelfde ervaring. Als ze bij de grot van de verschijningen staan, is het net alsof de drukte en het geroezemoes om hen heen verdwijnen. Dan lijkt het alsof Maria alleen nog aandacht voor hen persoonlijk heeft. Een bedevaart naar Lourdes is een persoonlijke ontmoeting met Maria en haar Zoon.

Ga mee naar Lourdes
Wilt u die ervaring zelf beleven? Ga dan mee. Westlandse Bedevaarten biedt in 2018 een reis naar Lourdes aan, van 7 tot en met 15 mei. Tijdens de bedevaart naar Lourdes wordt een volledig verzorgd programma aangeboden. Hoogtepunt is uiteraard de mis aan de grot. Indrukwekkend zijn ook de grote internationale plechtigheden, met soms wel meer dan 25.000 pelgrims uit tal van landen. Daarnaast is Lourdes een gezellig stadje met tientallen winkeltjes en terrasjes. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om een excursie naar de Pyreneeën te maken.

Informatiebijeenkomst
Op zaterdag 10 februari 2018 houden we in de H. Machutuskerk te Monster, vlakbij de oudste Lourdesgrot van Nederland, een informatiebijeenkomst over deze Westlandse bedevaart naar Lourdes. U bent welkom aan de Choorstraat 103 te Monster, de bijeenkomst begint om 14.00 uur.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Ben als een kostbaar geschenk, dat iedereen graag zou willen krijgen.