Ontwerp een vaandel voor de Westlandse bedevaart

18 juli 2012 -

Tijdens de Westlandse bedevaart naar Lourdes in 2011 werden er vanuit het Westland enkele vaandels meegedragen. Vaandels ter ere van Maria, afkomstig vanuit de parochies die deel uitmaken van de parochiefederatie “Sint Franciscus, tussen duin en tuin”. Vaandels die in lengte van jaren niet meer meegedragen waren in de processies. Maar ja, in de bedevaartsoorden gaan oude tijden vaak herleven.

Door menigeen is gesteld dat het mooi zou zijn als we een Westlands Bedevaartsvaandel zouden bezitten dat bij een processie in bedevaarten en pelgrimstochten meegedragen kan worden. Maar zo’n Westlands vaandel is er niet. Wat nu ??

We zijn op zoek gegaan naar creatieve mensen die in staat zijn een vaandel te maken. Dan kom je uit bij enkele dames die zich nu bezig houden met de paramenten van de kerk. Bij contacten hebben zij te kennen gegeven zich te willen inzetten voor een passend Westlands vaandel maar graag suggesties ontvangen voor een ontwerp. Daarom de vraag aan ú om een ontwerp te maken. Een schets op een A-4 tje of via de computer gemaakt.

Welke elementen vanuit ons geloof, ons pelgrimeren en ons Westland moeten er in komen? Welke tekst(en) moet(en) er op en welke stof en kleuren moeten worden gebruikt? U mag alles suggereren.

Uw inzending(en) voorzien van naam, adres en telefoonnummer en motivatie c.q. toelichting zien wij graag voor 15 augustus 2012 bij ons secretariaat, Vorkotterstraat 13, 2295 HC Kwintsheul of via info@westlandsebedevaarten.nl.

Zo spoedig mogelijk na 15 augustus 2012 laten wij U weten wat de oogst van onze oproep is.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.