Oogstdankdagviering 2018

11 oktober 2018 - De Lier, 's-Gravenzande, Hoek van Holland / Heenweg, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Wateringen

Oogstdankdag is dat nog van deze tijd? Jazeker! Als we om ons heen kijken in de wereld, mogen we blij zijn, dat we kunnen doorgaan met planten en oogsten. Aan ons gaat het (gelukkig) voorbij: de watersnoodrampen, aardbevingen, droge periodes. Wij treffen het, dat we hier leven, hier kunnen oogsten. Oogstdankdag is niet alleen een dag om onze dankbaarheid te delen maar óók onze vragen en zorgen. Zo kunnen wij elkaar door aandacht en gebed tot steun zijn.

Oogstdankdag is hèt moment voor ons om stil te staan bij het oogsten: mensen bewust maken van het omgaan met voedsel als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. En tevens ook om aandacht te schenken voor de omgang met planten, dieren en de natuur, de ons door God geschonken schepping. We leven in een onzekere tijd. Meer als anders beseffen we, dat er méér is dan alleen maar het oogsten.

De kerken zullen voor deze gelegenheid mooi versierd zijn met een veelheid aan producten die in onze streek geteeld worden. Met veel dank aan de kwekers die dit mogelijk maken. Kijk voor een viering in één van de Westlandse parochiekerken in het weekend van 13/14 oktober in het overzicht vieringen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

De dwaas doet wat hij niet laten kan, de wijze laat wat hij niet doen kan.