Open Monumentendag 2020 - 'een bijzondere editie'

04 september 2020 - Algemeen federatie nieuws

Het is bijna zover: de bijzondere, 34ste editie van de Open Monumentendag. In het weekend van 12 en 13 september openen veel monumenten fysiek of digitaal hun deuren. Dit jaar met meer alternatieve programmeringen dan ooit, zoals fiets- en wandeltochten, audiotours, 3D-experiences, virtuele tours, films en games. Zo kom je dit jaar digitaal op plekken die zelfs niet toegankelijk zijn bij een ‘normale’ Open Monumentendag!

Belangrijk is om dit jaar voorbereid op pad te gaan. Kijk op https://www.monumentaalwestland.nl/monumenten  wat er in de eigen omgeving te doen is (miet alle monumenten zijn dit jaar open!) en reserveer waar nodig vooraf. De veiligheid van de bezoekers en betrokken vrijwilligers staat voorop. Het landelijk thema dit jaar is “Leermonument”.

Heenweg - Lambertuskerk

In de bostuin is het heerlijk uitrusten tijdens uw wandel- of fietsroute. Om 13.30 uur en 16.00 uur is er een lezing over het ontstaan, het gebruik, het onderhoud en de geschiedenis van dit Rijksmonument, de omgeving en de trouwe bezoekers. In verband met de Corona-maatregelen is het maximum aantal toehoorders per lezing 18 (!).

Ook op het kerkplein, midden in de bostuin, zijn diverse activiteiten. Zo kunt u de hele middag een klompenmaker aan het werk zien. Op zaterdag is er bovendien een stroopwafelbakker en op zondag een mandenvlechter. Open 12.00 tot 17.00 uur

Monster – H. Machutuskerk

Bezoek ook de Mariagrot achter de kerk.
Open: zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Naaldwijk – Sint Adrianuskerk

Het prachtige monumentale gebouw (1931) is voor deze gelegenheid aangekleed met diverse historische vaandels en kazuifels, het zogenoemde gouden vijfstel. Ook zijn er enkele vitrines opgesteld met daarin o.a. historische boeken over de sacramenten. Tevens kan de parochietuin worden bezichtigd.
Open: zaterdag 10.00 -17.00 uur

Poeldijk – H. Bartholomeus

Een expositie over 75 jaar Scouting Poeldijk en een tentoonstelling van een aantal fraaie objecten zoals: kazuifels, het baldakijn, prachtig zilverwerk en de kandelaars van Colenbrander.
Zaterdagmorgen om 11.00 uur  kunt u genieten  van het piano optreden van Leon Endhoven. Zondagmorgen om 11.00 uur zal Daan de Muinck Keizer u meenemen op een muzikale orgelreis.

Er is een wandelroute beschikbaar langs alle monumentale en fraaie panden en objecten in Poeldijk, en drie maal een vaartocht naar Monster / ’s-Gravenzande. De vertrektijden zijn 10.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur. Gezien de 1,5 meter afstand kunnen er maar 8 personen per tocht deelnemen. Open: zaterdag 12 september van 10.00-17.00 uur en zondag 13 september van 10.30 – 17.00 uur

Alle monumenten in Wateringen en Kwintsheul zijn dit jaar niet open tijdens Open Monumentendag.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Het belangrijkste wat een vader voor zijn kinderen kan doen is van hun moeder te houden.