Oprichtingsviering parochie St. Elisabeth in Wateringen

22 mei 2019 - Algemeen federatie nieuws, Wateringen

Zaterdagavond 25 mei is de feestelijke eucharistieviering bij gelegenheid van de oprichting van de nieuwe Wateringse R.K. parochie St. Elisabeth. De viering vindt plaats in de St Jan de Doperkerk aan de Herenstraat 162 in Wateringen en start om 19.00 uur.

De viering zal worden voorgegaan door vicaris Henri Egging, pastoor Jaap Steenvoorden, de regiopastores pastor Martien Straathof en diaken Walther Burgering. De koren Jubilate Deo, Rejoice, Beatween en Corbulo zullen de viering met hun zang en muziek opluisteren. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Na afloop is er tijdens de koffie in de kerk volop gelegenheid bij te praten met de (oud) parochianen, pastores en andere gasten. Uiteraard dan ook worden geproost op de toekomst van St. Elisabeth.

De Wateringse geloofsgemeenschappen Sint Jan de Doper en Sint Joseph vallen met ingang van 1 januari 2019 onder één parochiebestuur. Beide kerken, de Sint Josephkerk (Schaepmanstaat) en de Sint Jan de Doperkerk (Herenstraat) gaan dan, als lid van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin, verder binnen één parochie Sint Elisabeth. De naam Elisabeth is een verwijzing naar de moeder van Johannes de Doper en de (aangetrouwde) nicht van Jozef en vormt zo de verbinding tussen de twee gemeenschappen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.