Opschalen – afschalen – blijven informeren

01 juli 2020 - Algemeen federatie nieuws

We kunnen het ons nog allemaal voor de geest halen als de dag van gister: op 27 februari werd het virus voor het eerst in Nederland bij een persoon vastgesteld. Daarop volgde een reeks van maatregelen o.a. voor het ter kerke gaan: bij binnenkomst van de kerk geen wijwater in de bakjes en geen handen meer geven. Niet snel daarna kwam op 13 maart het bericht dat de kerken dicht gingen. Samenkomsten werden ontraden, activiteiten werden afgeblazen en er ontstond een nieuwe werkelijkheid.

Parochiebladen werden niet meer gedrukt en rondgebracht, fysiek aan tafel zitten voor een vergadering was uit den boze, de anderhalvemeter-economie deed zijn intrede en we gingen Zoomen (of een andere variant). Eens te meer werd duidelijk dat digitaal verbonden zijn zeer belangrijk werd en tot het nieuwe normaal ging horen. Het nieuws en alle daaraan verbonden maatregelen kwamen soms zo snel tot ons dat we snel moesten schakelen met onze achterban. De reguliere nieuwsbrief van eens per veertien dagen werd al snel een nieuwsbrief elke week. En als daar aanleiding toe was kwam er gewoon een extra nieuws-update.

De versoepelende maatregelen per 1 juli maken het mogelijk dat we van het nieuwe normaal een klein beetje terug kunnen gaan naar het ‘oude’ normaal. Als we met elkaar de dingen doen die we moeten doen dan krijgen we het virus onder de knie. Het ‘normale leven’ krijgt weer gezicht, met hopelijk ook gezonde kleur op de wangen. We mogen weer naar de kerk, zij het wel met de nodige maatregelen waar we ons strikt aan moeten houden (anderhalvemeter en reserveren).

Onze digitale nieuwsbrief gaat ook weer terug naar het ‘oude’ ritme van eens per veertien dagen. Maar als daar aanleiding toe is (we hopen uiteraard van niet) brengen we zo nodig een extra nieuws update met de actualiteit. Ook in deze vakantiemaanden blijven we u informeren over alles wat ons bezig houdt in de parochies en de federatie!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.