• rkWestland
  • > Nieuws
  • > ORIENTATIEDAG priester-en diakenopleiding van het bisdom Rotterdam

ORIENTATIEDAG priester-en diakenopleiding van het bisdom Rotterdam

15 februari 2015 -

God heeft een bedoeling met het leven van iedere mens, de vraag is echter hoe dit plan van de Heer eruit ziet voor jou. Wat is jouw roeping?

Priester worden in deze tijd?
Jezus riep mensen om Hem te volgen (Mc. 1,15). Naast de oproep aan alle mensen van goede wil koos de Heer twaalf leerlingen uit om op een bijzondere manier met Hem verbonden te zijn en uitgezonden te worden.

Zou je als man van geloof beschikbaar willen zijn als priester, in dienst van de Heer? Misschien komt de vraag wel eens in jou op of God jou daartoe roept? Mogelijk is deze persoonlijke vraag bij je opgekomen in de parochie waarin je actief bent, in een (jongeren)groep, op de Wereldjongerendagen of in gebed. Weet dan dat je niet de enige bent! Momenteel telt het bisdom Rotterdam 5 priesterstudenten. Je bent dus niet de enige die er over nadenkt om priester te worden en er zijn meer mannen met deze vraag bezig die zich voorbereiden op het priesterschap.

Deze Oriëntatiedag is speciaal voor jou om antwoorden te krijgen op vragen met betrekking tot het priesterschap. Het is dé gelegenheid om eens met de rector en met priesterstudenten te spreken. Je kunt uitvinden hoe de opleiding in elkaar zit en hoe anderen ontdekt hebben dat ze 'geroepen' zijn. De dag vindt plaats op Vronesteyn. Het is dus gelijk mogelijk om iets van de sfeer aldaar te proeven.

Heb je er wel eens over gedacht om diaken te worden?
De eerste apostelen stelden in Jezus’ naam door handoplegging en gebed diakens aan ten behoeve van de zorg voor de ondersteuning (Hand. 6, 1-6). Naast liturgie en catechese is het de taak van de Kerk actief te zijn in diaconie teneinde het geloof te verkondigen in daden van liefde.

Zou je als man van geloof als diaken beschikbaar willen zijn in dienst van de Heer? Dan is het echt te overwegen om je te oriënteren op het ambt van diaken.

Op dit moment zijn nu 6 kandidaten in opleiding tot permanent diaken. Zij hebben er voor gekozen om een wending te geven aan hun leven om, na de nodige studie en vorming te zijner tijd als diaken vanuit het geloof dienstbaar te zijn in Kerk en samenleving. Diakens zijn te vinden in parochies, in zorginstellingen, in de gevangenis en ook in wijken van steden met een bijzondere sociale problematiek.

Wil je meer weten?
Meld je dan aan voor de Oriëntatiedag op 28 februari 2015, van 10.00-14.00 uur op Vronesteyn, Park Vronesteyn 14 , 2271 HS Voorburg (drie minuten lopen van station Leidschendam-Voorburg)

- Rector Walter Broeders:
  T: 070 387 3804
  E: priesteropleiding@bisdomrotterdam.nl
- drs. Paul Schuurmans, bisschoppelijk gedelegeerde voor permanent diakens:
  M: 06 106 12 603
  E: diakenopleiding@bisdomrotterdam.nl

Zie ook: www.vronesteyn.nl

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.