Palmpasen zonder Palmpaasstokken, maar wel kleurplaten

02 april 2020 - Algemeen federatie nieuws

De zondag voor Pasen is het altijd Palmzondag en dan komen de kinderen naar de kerk met hun versierde Palmpaasstok. Dit jaar kan dat niet vanwege de maatregelen die genomen zijn tegen het Coronavirus. Maar om toch met Palmpasen bezig te zijn, hebben we bedacht dat jullie een tekening kunnen kleuren en die brengen bij mensen die wel wat aandacht kunnen gebruiken i.p.v. een stok te geven.

Met Palmpasen vieren we de intocht van Jezus in Jeruzalem. Mensen zijn blij en zwaaien naar Jezus met palmtakken. Later die week vieren we Witte Donderdag, de dag waarop Jezus met zijn leerlingen voor het laatst aan tafel zit. Daarnaar verwijst de eucharistie. En op de Palmpaasstok verwijst daarnaar het haantje. Maar die verwijst ook naar Goede Vrijdag. Jezus is gevangen genomen en Petrus loopt achter Hem aan. Hij wordt 3 keer herkend als een leerling van Jezus maar Petrus ontkent dat. Dan kraait de haan en weet Petrus weer wat Jezus hem vertelde. Voor de haan kraait, heb jij mij 3 keer verloochend. Goede Vrijdag sterft Jezus aan het kruis. Daar verwijst de mandarijn naar want dat is de zure wijn die ze Jezus lieten drinken toen Hij zei; “Ik heb dorst”. Aan de stok hangen ook 12 pinda’s die verwijzen naar het aantal leerlingen van Jezus. Er zijn 30 krenten die verwijzen naar de 30 zilverlingen die Judas voor zijn verraad ontving. Het geel rond een Palmpaasstok staat voor het nieuwe leven en het paars voor tijd van bezinning. Zo is de Palmpaasstok eigenlijk de hele Goede Week in één.

Klik op de link om de kleurplaat te downloaden:

Er zijn 3 kleurplaten die jullie mogen kleuren. Een van kinderen die in een optocht lopen met hun Palmpaasstok en twee van de intocht in Jeruzalem. Je mag ze ook alle drie kleuren.
Inleveren kan bij het secretariaat van je eigen parochie zodat ze daarna kunnen worden rondgebracht. Maar je mag ze natuurlijk ook zelf bij iemand brengen die wel wat aandacht kan gebruiken!

Els Geelen, pastoraal werker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.