Pastor Lansbergen komt ons team versterken

03 november 2016 -

Per 1 december 2016 heeft de bisschop pastor G.Th.J. (Berry) Lansbergen benoemd tot lid van het pastoraal team in onze parochiefederatie. Pastor Lansbergen heeft inmiddels kennis gemaakt met het pastoraal team en verheugt zich in ons midden als priester werkzaam te kunnen zijn. Hij zal benoemd worden voor 2 dagen per week en vooralsnog voor de duur van 2 jaar.

Pastor Lansbergen werd geboren in Schiedam in een gezin van negen kinderen. Zijn vader werkte bij Bols en was wel heel erg kerkelijk betrokken. Op 12-jarige leeftijd is Lansbergen in een klein seminarie begonnen in Urmond in Limburg, gelegen tussen Geleen en Sittard. 'In de vierde klas van de lagere school werd me gevraagd wat ik later wilde worden en toen heb ik priester ingevuld, omdat ik wat er in de kerk gebeurde allemaal heel indrukwekkend vond. Ik was misdienaar. In onze kerk werkten een pastoor en zes kapelaans en er was iedere dag wel een mis, dus er waren veel misdienaars nodig. Ik denk niet dat de kinderen die nu in groep 6 zitten er aan denken om priester te worden. De tijden zijn veranderd'.

De pastor heeft zeven jaar op het seminarie gezeten en deed daar ook een Gymnasiumopleiding. Daarna heeft hij twee jaar Theologie in Nijmegen gestudeerd. 'Na die twee jaar ben ik met de priesteropleiding gestopt en teruggegaan naar huis'. In afwachting tot de militaire dienst werkte Lansbergen vijf maanden bij de Sociale dienst en hier is hij na zijn diensttijd teruggekeerd. 'Eerst werkte ik als bijstand maatschappelijk werker en later als teamleider van de buitendienst. Ik heb er 22 jaar gewerkt'.

Rond zijn veertigste ging Lansbergen een afweging maken. 'Het priester worden bleef bij me spelen en ik besloot een priesteropleiding te gaan volgen in Hoeven in Brabant. Dit heb ik 80 weekenden van vrijdag tot en met zondag gedaan naast mijn werk gedurende vier jaar'. Daarna heeft Lansbergen zijn baan opgezegd en ging hij twee jaar stage lopen in Voorschoten. Op 9 mei 1998 werd hij als Diaken gewijd in Hoeven en op 12 december van hetzelfde jaar tot priester gewijd in Rotterdam.

De eerste aanstelling was in Gouda, daarna volgde de 3 B-Parochie Federatie, bestaande uit Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel Rodenrijs om vervolgens in 2010 naar Hillegom te verhuizen. Hij was 3 jaar werkzaam in de Willibrordusparochie, bestaande uit de kernen Lisse, Hillegom en de Zilk en vervolgens in de Augustinusparochie, bestaande uit de kernen Wassenaar, Voorschoten, Oegstgeest en Katwijk.

Vorig jaar gaf hij te kennen het vanaf september 2016 wat rustiger aan te willen doen. Hem werd gevraagd zijn pastorale werk voort te zetten in onze federatie. Vanaf 1 december neemt hij die taak op zich.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.