Pastor Lansbergen stopt als voorganger

30 november 2021 - Algemeen federatie nieuws

Zondag 28 november ging pastor Lansbergen voor de laatste maal voor bij een viering van de parochiefederatie Sint Franciscus. Enkele maanden geleden heeft pastor Lansbergen aangegeven dat het hem fysiek steeds zwaarder valt om de reis vanuit Schiedam te maken. Ook de vele trappetjes die je op en af moet binnen de kerken werden steeds meer een belemmering. Per 1 december 2016 kreeg pastor Lansbergen een benoeming van de bisschop als lid van ons pastoraal team voor de duur van 2 jaar. Daarna kreeg hij, op eigen verzoek, een aanstelling als assistent-priester.

Vanuit de federatie hebben we de inbreng van pastor Lansbergen enorm gewaardeerd. Vooral zijn eigentijdse manier van denken hebben grote indruk gemaakt. In de overwegingen van hem wist hij het leven van hier en nu in relatie te brengen met de Goddelijke waardes. In zijn laatste overweging bijvoorbeeld had hij het over het leed van de coronapandemie en de hoop die vanuit de Advent en Kerstmis spreekt.

Namens de federatie heb ik pastor Lansbergen na afloop van de viering op 28 november in Kwintsheul bedankt voor zijn inzet met de kaars van onze patroonheilige Franciscus en uiteraard een bos bloemen. Ook de vicevoorzitter van de St. Andreasparochie sprak waarderende woorden en overhandigde pastor Lansbergen enkele presentjes.

Pastor Lansbergen bedankt.

Peter Zuidgeest,
voorzitter parochiefederatie Sint Franciscus

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.