Paus: verheft uw hart, niet uw smartphone

13 november 2017 - Algemeen federatie nieuws

Paus Franciscus heeft uitgehaald naar gelovigen die tijdens de Heilige Mis in de weer zijn met hun smartphones. “De priester zegt: verheft uw hart. Hij zegt niet: verheft uw telefoon om foto's te nemen”, zei de bisschop van Rome woensdag 8 november tijdens de algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein.

Franciscus vertelde zich te ergeren aan het feit dat soms tal van telefoons omhoog worden gehouden terwijl hij voorgaat in de liturgie. Daaraan maken ook “sommige priesters en zelfs bisschoppen” zich schuldig, zei de 80-jarige opperherder van de Katholieke Kerk.

“De Mis is geen spektakel. Dus onthoud: geen mobiele telefoons!”, hield hij zijn duizenden toehoorders voor. Die uitspraak leidde tot gelach en applaus. Franciscus roept zijn collega’s vaker op zich gepast te gedragen. Zo zei hij eerder niet blij te zijn met geestelijken die rondrijden in dure auto’s.

Een algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein, of als het slecht weer is in de Paulus VI-Zaal, bestaat voornamelijk uit een catechetische toespraak. In het afgelopen jaar ging het geloofsonderricht van paus Franciscus over de christelijke hoop. Vandaag is hij begonnen met een nieuwe catechesereeks; die handelt over het sacrament van de eucharistie.

De paus zei verder dat christenen wanneer ze zich vervelen tijdens de eucharistieviering, moeten beseffen dat ze in de aanwezigheid van Christus verkeren. En de Heer is volgens Franciscus allesbehalve saai.  

Lees hier de volledige tekst die Paus Franciscus uitsprak tijdens de algemene audiëntie op 8 november 2017.

bron: KRO Katholiek nieuws

Concelebrerende priesters maken foto's tijdens de eucharistie (foto: EPA).

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Ben als een kostbaar geschenk, dat iedereen graag zou willen krijgen.