“Pelgrimage van vertrouwen” brengt 20.000 jongeren bijeen

24 december 2013 -

28 december zullen 20 000 jongeren uit heel Europa en ook uit andere werelddelen naar Straatsburg komen voor de 36ste etappe in de “pelgrimage van vertrouwen”, georganiseerd door de gemeenschap van Taizé. Onder hen meer dan 4500 Polen, 2600 Oekraïners, 1400 Italianen, 1200 Kroaten en 1000 Wit-Russen. Er zullen ook zo’n 300 jongeren uit Nederland deelnemen. Samen met degene die hen ontvangen in Elzas en het Duitse Ortenau, zijn ze 30 000 die zoeken naar “zichtbare verbondenheid tussen allen die Christus liefhebben”.

Door de “vier voorstellen voor 2014”, die de jongeren bij aankomst zullen ontvangen, roept broeder Alois, prior van Taizé, allen op die “waar ook ter wereld, Christus liefhebben, samen één grote gemeenschap te vormen die Hem in onderlinge vriendschap wil navolgen. Vanuit die verbondenheid kunnen zij bijdragen aan de genezing van de wonden waaraan de mensheid lijdt: Zonder zich op te dringen, kunnen zij de wereldwijde solidariteit bevorderen, waarbij geen enkel volk en geen enkele mens wordt uitgesloten.”

Iedere ochtend komen de jongeren in één van de meer dan 200 Franse of Duitse gastkerken samen voor gebed en uitwisseling. 29 en 30 december zullen er ’s middags een twintigtal workshops worden gegeven met verschillende thema’s. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: “Crisis, werkloosheid, armoede... is het nodig om een nieuw economisch model uit te vinden”, “Rechtvaardigheid en mensenrechten: persoonlijke overwegingen over de uitdagingen van een christen”, “Oecumenische dialoog: vreedzaam naast elkaar leven of onszelf laten veranderen door de ontmoeting met de ander”, “Hebben wij de kerk nodig? Bijbelse overdenking rond de gemeenschap in Christus”, “Europa, de plaats van immigratie bij uitstek: hoe kunnen we beter samenleven?”

Tijdens de ontmoeting komen de jongeren ’s middags en ’s avonds samen voor een gebed. Deze zullen gelijktijdig plaatsvinden in drie hallen van de “Wacken” (de evenementenhallen van Straatsburg), in de kathedraal en de protestantse Saint-Paul kerk. De overdenkingen van broeder Alois zullen op onderstaande pagina’s gepubliceerd worden:
Engels: http://www.taize.fr/en_article16174.html
Frans: http://www.taize.fr/fr_article16157.html

bron: Jong Katholiek

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.