Pinksternoveen 2020 in onze kerken

06 mei 2020 - Algemeen federatie nieuws

In deze tijd van de coronacrisis willen wij verbonden blijven met elkaar en daarom hebben we elke doordeweekse dag een viering om 09.00 uur die via www.kerkomroep.nl te beluisteren is.
Tijdens de vieringen tussen Hemelvaart en Pinksteren willen we ook aandacht geven aan de Pinksternoveen.

Wat is een Pinksternoveen? Een noveen (van het Latijnse woord 'novena', dat 'negen' betekent) is een gebed dat gedurende negen opeenvolgende dagen gebeden wordt in de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren. De oervorm van de noveen is de Pinksternoveen, die zijn wortels vindt in de heilige Schrift, in de Handelingen van de Apostelen (1,13 e.v.). Daar wordt beschreven hoe de Apostelen, samen met Maria, de moeder van de Heer, "eensgezind bleven volharden in het gebed", tot aan de dag van Pinksteren, de komst van de heilige Geest.
Wij hoeven de geschiedenis niet over te doen. God heeft zijn Geest reeds gegeven. Maar juist de tijd tussen Hemelvaart en Pinksteren is zo´n aangewezen tijd om te bidden voor een rijke werking van de Heilige Geest in ons leven. Zoals in de adventsweken wordt uitgezien naar Kerstmis, naar de geboorte van Christus, wordt in het Pinksternoveen uitgezien naar Pinksteren en de doorwerking van de Heilige Geest. Jaarlijks bidt de Kerk daarom de negen dagen voorafgaand aan het feest van Pinksteren voor de komst van de heilige Geest.'

Dit jaar is de Pinksternoveen een onderdeel van de viering van de dag en niet als voorgaande jaren een aparte viering. Voorgangers op werkdagen zijn de pastores. Om de Pinksternoveen niet te onderbreken zullen er ook korte gebedsvieringen zijn in het weekend verzorgd door iemand van de VOLP-groep.

Op de vrijdag na Hemelvaart, 22 mei, zullen we beginnen in de H. Machustuskerk met voorganger pastoraal werker Els Geelen.

Hieronder vindt u het overzicht waar de Pinksternoveen gehouden wordt. U kunt alle dagen mee bidden. Download hier de teksten gebeden van die dag.

Vrijdag 22 mei

09.00 uur

H. Machutus te Monster

Zaterdag 23 mei

09.00 uur

OLV van Goeden Raad te Honselersdijk

Zondag 24 mei

09.00 uur

H. Machutus te Monster

Maandag 25 mei

09.00 uur

OLV van Goeden Raad te Honselersdijk

Dinsdag 26 mei

09.00 uur

H. Machutus te Monster

Woensdag 27 mei

09.00 uur

St. Andreas te Kwintsheul

Donderdag 28 mei

09.00 uur

OLV van Goeden Raad te Honselersdijk

Vrijdag 29 mei

09.00 uur

H. Machutus te Monster

Zaterdag 30 mei

09.00 uur

St. Andreas te Kwintsheul

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Houd rekening met elkaar, blijf fit en verpest de goede sfeer vooral niet.