Plechtig Marialof voor bedevaart naar Kevelaer

21 mei 2013 -

Woensdag 29 mei 2013 zal in de Sint Jan de Doperkerk te Wateringen een plechtig Marialof gehouden worden ter ere van de Westlandse bedevaart naar Kevelaer. Na het lof zal aan de hand van de drie glas-in-lood-ramen een uitleg gegeven worden over de ontstaansgeschiedenis van de bedevaarten naar Kevelaer. Voorganger is pastoor J. Steenvoorden en het koor Soli Deo Gloria zal voor de muzikale omlijsting zorgen met o.a. Adoro Te Devote, Magnificat en Tantum Ergo. De plechtigheid begint om 19.00 uur aan de Herenstraat 162 te Wateringen.

In en na de Franse tijd (begin 19e eeuw) konden de Katholieken weer vrij hun godsdienst uitoefenen. Een van de gevolgen was de mogelijkheid om weer gezamenlijk op bedevaart te gaan. In 1819 gaat er een Westlandse processie naar Kevelaer in Duitsland. De St. Jan de Doperkerk in Wateringen wordt het verzamelpunt voor de Westlandse bedevaartgangers. De broederschap die dit organiseert, heeft ook een uitrusting van vaandels, processiestaven, zilveren beelden, enz. Er werden vaandels gemaakt bij gelegenheid van het 50-, 75- en 100-jarig jubileum van de bedevaarten. In het prachtige kerkgebouw van de Sint Jan de Doper in Wateringen herinnert er nog veel aan deze traditie, zoals drie prachtige glas-in-loodramen die de ontstaansgeschiedenis van Kevelaer in beeld brengen.

Op 20-21 augustus van dit jaar zal de traditie in ere hersteld worden en gaan we vanuit het Westland op bedevaart naar Kevelaer. Meer informatie over deze bedevaart naar Kevelaer vindt u in de folder die in alle r.k.-kerken van het Westland ligt. Aanmelden voor deze bedevaart kan via de contactpersonen of via de website www.westlandsebedevaarten.nl

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.