Priesterwijding en diakenwijding in het bisdom Rotterdam

24 mei 2015 -

Op zaterdag 30 mei zal de bisschop van Rotterdam, Mgr. Van den Hende, door handoplegging en gebed Bertran van Paassen tot priester wijden voor het bisdom Rotterdam. In dezelfde viering zal de bisschop Frank Steijger tot diaken wijden van het bisdom Rotterdam.
Bertran van Paassen zal als priester werkzaam zijn in het pastoraal team van de parochie St Jan de Doper (Bodegraven, Boskoop, Gouda, Moordrecht, Reeuwijk, Waddinxveen), waar hij nu diaken is. Diaken Steijger zal werkzaam zijn in het pastoraat ten behoeve van de krijgsmacht (legerordinariaat).

De wijdingen vinden plaats tijdens de eucharistieviering om 11.00 uur in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Mathenesserlaan 305 te Rotterdam. Gelovigen zijn van harte uitgenodigd voor deze bijzondere gelegenheid. Bisschop Van den Hende vraagt om gebed voor de wijdelingen in deze tijd van voorbereiding. “Het blijft een genade Gods om nieuwe wijdelingen te mogen verkrijgen voor de Kerk van Rotterdam,” aldus de bisschop.

Het is de tweede priesterwijding in korte tijd voor het bisdom Rotterdam. Op zaterdag 15 november 2014 wijdde Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Bouke Bosma tot priester voor het bisdom Rotterdam. Er zijn nu 4 priesterstudenten voor het bisdom Rotterdam. Daarnaast zijn er 5 diakenkandidaten in opleiding.
Bertran van Paassen en Frank Steijger ontvingen hun vorming via Centrum Vronesteyn, het centrum voor de priesteropleiding en de diakenopleiding in het bisdom Rotterdam.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.