Roepingenzondag 2016: ‘Want Hij had oog voor mij’

04 april 2016 -

Elk jaar op de vierde zondag van Pasen viert de Rooms-Katholieke Kerk Wereldroepingendag – in 2016 is dat op (16 en) 17 april. Vanwege het Heilig Jaar van de Barmhartigheid wordt een icoon van de Moeder Gods van Barmhartigheid afgebeeld op de materialen van de Nederlandse bisdommen voor Roepingenzondag. Deze icoon is gemaakt door zuster Delian de Brouwer SCMM. Het thema is ditmaal ‘Want Hij had oog voor mij’: (vrij) naar het Magnificat. In een toelichting bij de door haar geschilderde icoon schrijft zr. De Brouwer:
“Deze icoon plaatst de Moeder Gods van Barmhartigheid / Tederheid centraal. Zij heeft op een heel bijzondere manier haar roeping beantwoord en voltooid. Bovenin is de Christus afgebeeld met uitgestrekte armen, als symbool dat iedereen welkom is, in ons hart, in ons huis en in de wereld. Vanuit de Blijde Boodschap is dat een uitnodiging voor iedereen, ongeacht ras, stand, religie of ideologie. De blauwe cirkels geven de kosmos weer. Aan weerszijden staan de Werken van Barmhartigheid afgebeeld en links in het midden Vincentius, die voor de spiritualiteit en de praktijk van Barmhartigheid een belangrijke inspirator is. Zo wil deze icoon voor ons een rijke bron van bezinning en inspiratie zijn. Toen en straks, hier en nu, wereldwijd.”

Op de landelijke website van Roepingenzondag zijn de diverse materialen (zoals posters en gebedskaartjes) te vinden die de bisdommen hebben ontwikkeld. Deze materialen worden daarnaast in gedrukte vorm naar de parochies verspreid. Op de website is ook de Nederlandse vertaling te vinden van de boodschap die paus Franciscus schreef voor Roepingenzondag.

Op Roepingenzondag wordt wereldwijd in alle kerken en kloosters speciaal gebeden voor roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het godgewijde leven.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.