Sacrament van Gods bemoediging

25 oktober 2015 -

Als je ziek bent naar lichaam en/of geest, als door ouderdom de jaren gaan tellen, dan weet je dat je kwetsbaar geworden bent. Je bent de kracht van je lichaam kwijt. Soms zijn het ook de relaties met anderen (familieleden of verpleging) die "ziek" zijn: je voelt je buitengesloten en alleen. Juist in deze gevallen mogen we als gelovigen steun zoeken bij God en in het bijzonder bij Zijn sacramenten waarin Hij ons nabij wil zijn...

De ziekenzalving is het sacrament dat bedoeld is voor mensen die ziek zijn of die het anderszins zwaar hebben. Niet alleen op het einde van het leven maar ook voor de laatste broze fase van ons leven hier op aarde, mogen we Gods Kracht vragen. U kunt dit sacrament meerdere keren ontvangen. Het is een heilzaam sacrament, daarom willen we als parochiegemeenschap ons best doen dat het beschikbaar is voor alle gelovigen die er behoefte aan hebben. Om die reden willen we op zondag 15 november om 11.00 uur samenkomen in de viering in de kerk van de St. Joseph. In deze viering is er het moment voor de gemeenschappelijke ziekenzalving. Deze viering zal worden opgeluisterd door ons koor Beatween.

U bent van harte welkom om hiervan gebruik te maken. Familieleden en vrienden zijn uiteraard welkom om dit bijzondere moment met u mee te maken. Na de viering bent u en uw familie uitgenodigd om iets te drinken en wat na te praten in de parochiezaal. U kunt zich opgeven voor het ontvangen van de ziekenzalving door een telefoontje of briefje met uw naam, adres en telefoonnummer en met hoeveel personen u komt, aan het secretariaat van de St. Josephparochie. Graag voor 6 november.

Wilt u meer informatie, dat kan. Op vrijdagochtend 6 november om 10.15 uur bent u welkom in de pastorie Harry Hoekstraat 37. In een klein uurtje gaat de pastor in op al uw vragen. Ook is een gesprek (een persoonlijk gesprek bij u thuis) mogelijk met pastor Straathof. Geef dan uw telefoonnummer door zodat hij u kan terug bellen voor een afspraak.

pastor Straathof

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.