Schiedam is op zoek naar Liduina's

25 mei 2015 -

Schiedam staat dit jaar in het teken van de heilige Liduina. Patrones van de zieken werd deze stadsgenoot, na een val op het ijs en een grootmoedig gedragen leven op bed. Zij en de mensen om haar heen maakten vele wonderbaarlijke ervaringen mee.

Liduina heeft vele dochters en ook zoons voortgebracht, in de zin dat door de eeuwen heen veel mensen naar haar zijn vernoemd. Vandaag de dag niet meer de meest gangbare naam, Lidwien, of Luut of Ludy, maar er zijn nog steeds veel mensen die met trots de naam van Liduina dragen - en er worden nog steeds kinderen naar haar vernoemd.

Op 14 juni staat Schiedam in het teken van Liduina. Die dag wordt gevierd als Liduinafeestdag. In de stad is er dan van alles te doen. Speciaal uitgenodigd voor de activiteiten zijn alle mensen die de naam Liduina dragen, ook in alle vormen die in de loop der tijden gangbaar zijn geworden. Zij kunnen rekenen op een ere-ontvangst en hebben bijvoorbeeld gratis toegang tot musea en andere activiteiten. Ook ligt het in de verwachting dat al deze mensen samen op de foto gaan.

Dames en heren die Liduina (in al haar diverse schrijfwijzen, denk ook aan Luut of Ludy) in hun naam hebben, zijn op 14 juni bijzonder uitgenodigd in Schiedam. Zij zijn dan de eregasten van parochie De Goede Herder en een groot aantal stedelijke organisaties. En ze zullen een dag meemaken die bol staat van de verrassende presentaties, gezellige ontmoetingen, leerzame wandelingen en lekkere artikelen. Veel van die activiteiten en producten zijn voor de Liduina's onder ons gratis.

Mensen die naar Liduina zijn vernoemd, kunnen zich aanmelden via een bericht naar www.facebook.com/Liduinajaar (waar ook veel informatie te vinden is) of naar de VVV Schiedam, Buitenhavenweg 9, 3113 BC Schiedam, T: 010 - 473 30 00.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.