• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Seksueel misbruik: hoe gaan we er mee om, waar vinden we steun?

Seksueel misbruik: hoe gaan we er mee om, waar vinden we steun?

23 januari 2019 - Algemeen federatie nieuws

Het pastoraal team biedt op 6 februari a.s. de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over alles dat ons als gelovigen op ons hart ligt aangaande het seksueel misbruik in de Rooms Katholieke kerk. Iedereen reageert verschillend op recente onthullingen. Voor de een komt de vraag of hij of zij wel bij deze kerk wil horen, een ander besluit om te gaan bidden voor de slachtoffers. Ook krijg je als parochiaan vragen van andere mensen over dit misbruik en dan kan het moeilijk zijn om een antwoord te geven. Wij, pastores maar ook parochianen, zitten nog steeds met vragen.

In 2011 verscheen het rapport van de commissie Deetman over het seksueel misbruik in de Rooms Katholieke Kerk. Dit misbruik heeft, over het algemeen, een langere tijd geleden plaatsgevonden, maar toch raakt dit de kerk, haar pastores en parochianen diep. Ook is er sprake van verontwaardiging, binnen en buiten de kerk. Een artikel in het AD van 26 juli 2017 over het misbruik in de Poeldijk (dat meer dan 50 jaar geleden plaatsvond) veroorzaakte dan ook veel ophef.

Het pastoraal team wil graag in gesprek gaan met haar parochianen over wat deze donkere pagina’s uit ons kerkverleden bij ons teweegbrengt. Wij doen dit in twee bijeenkomsten, een overdag en een in de avond. De bijeenkomsten staan onder leiding van mevrouw Anke Bisschops, die al vaker dit soort bijeenkomsten heeft geleid. Alle pastores zijn bij één van de bijeenkomsten aanwezig.

Het is voor ons prettig wanneer u zich opgeeft. Dit kan bij het secretariaat van de federatie, het liefst voor 4 februari. Geeft u a.u.b. aan of u zich opgeeft voor de middag of avondbijeenkomst. Aanmelding kan via: info@rkwestland.nl

De bijeenkomsten zijn op woensdag 6 februari:

  • Parochiecentrum St. Adrianuskerk, Molenstraat 31 in Naaldwijk, om 14.00 uur
  • Parochiezaal St. Josephkerk, Dr. Schaepmanstraat 10 in Wateringen, om 19:30 uur

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.