Stevige vrijwilligers gezocht in het Westland!

25 januari 2019 - Algemeen federatie nieuws

Bent u diegene die stevig in uw schoenen staat? Iemand die op zoek is naar vrijwilligerswerk met verantwoordelijkheid en nét dat beetje extra? Heeft u affiniteit met mensen met een beperking? Denkt u dan eens na over vrijwilligerswerk als mentor. Een mentor wordt gekoppeld aan iemand die (deels) wilsonbekwaam is en vanwege een beperking niet (meer) in staat is zelfstandig beslissingen te nemen. Het gaat om mensen die (meestal) in een instelling in het Westland wonen (Monster/Poeldijk/'s-Gravenzande/Schipluiden etc.) en geen familie of netwerk hebben, waar zij voor ondersteuning op terug kunnen vallen. U staat op voor de persoon waarvan u mentor bent: indien nodig, bent u in staat beslissingen te nemen en gaat u in gesprek met zorg- en hulpverleners als dat nodig is. Een mentor neemt dus een hele belangrijke plek in en maakt echt het verschil voor deze mensen! Het kost u gemiddeld twee bezoekjes per maand, flexibel in te delen.

Vanuit Mentorschap Haag en Rijn wordt er goed gekeken dat u als mentor bij iemand past. Een goede klik is heel belangrijk. Voordat u als mentor aan de slag gaat, ontvangt u een training waarin u tips en handvaten krijgt om uw werk als mentor zo goed mogelijk uit te voeren. Natuurlijk kunt u voor vragen tijdens uw werk als mentor ook altijd terecht bij Mentorschap Haag en Rijn. Als vrijwilliger ontvangt u een onkostenvergoeding.

Enthousiast geraakt? Neemt u dan contact op met Gera Fokkens van Mentorschap Haag en Rijn of via delft@mentorschaphaagenrijn.nl.
In februari 2019 start er weer een nieuwe training voor mentoren, hier zijn nog plekken vrij dus neemt u gauw contact op. Meer informatie over Mentorschap op de website.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.