Stille Omgang voor jongeren: iBELIEVE!

20 februari 2013 -

Pak je agenda erbij, want dit mag je niet missen! Op 16 maart 2013 vindt voor de achtste maal het jongerenprogramma van de Stille Omgang plaats. Het SO-jongerenprogramma is uitgegroeid tot een Katholiek jongerenevenement van nationale omvang. Ook dit jaar worden er weer honderden jongeren in de hoofdstad verwacht. Het thema dit jaar is ‘iBELIEVE!’

Aan de hand van de drie volgende vragen wordt ingegaan op het thema. ‘What do I believe?’ ‘Why do I believe?’ ‘When do I believe?’ Onder andere priester Roderick Vönhogen zal ons meenemen in de beantwoording van voornoemde vragen.  Daarnaast zal Jacob’s Ladder (www.bandjacobsladder.nl) de muziek verzorgen tijdens de H. Mis. Net als voorgaande jaren zal de bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam, Mgr Punt, voorgaan in de Eucharistieviering. Het hoogtepunt van de avond is natuurlijk het gezamenlijk lopen van de Stille Omgang.

Het SO-jongerenprogramma vindt plaats in de Sint Nicolaaskerk, Prins Hendrikkade 73 in Amsterdam. De kerk is recht tegenover Amsterdam CS. Het programma begint om 20:00 uur en is rond 00:30 afgelopen. De toegangsprijs bedraagt 7 euro p.p. Voor updates en actuele informatie: www.stille-omgang.nl/jongeren

Zin om mee te gaan? Vanuit het Westland is er voor de jongeren (14-30 jaar) gezamenlijk busvervoer met Den Haag geregeld. De bus vertrekt om 18.30 uur vanuit Kwintsheul. Voor meer info en aanmelding* mail je naar SOjongeren@rkwestland.nl   Geef bij het aanmelden je naam, woonplaats, leeftijd en (mobiele) telefoonnummer op. Jij gaat toch ook mee!

*aanmelding kan tot en met 13 maart en zolang er nog plaats in de bus is!

OVER DE STILLE OMGANG

Steeds meer jongeren trekken jaarlijks vanuit het hele land naar ‘Mirakelstad’ Amsterdam om daar het eucharistisch wonder van 1345 te herdenken en een krachtig signaal van geloof af te geven, te midden van de grote stad Amsterdam. In gebed lopen zij door de binnenstad en laten zo zien hoezeer God bij ons mensen betrokken is. Het is indrukwekkend en bijzonder om ’s nachts met een grote groep jongeren in stilte en gebed te lopen, in een stad waar het nooit stil is!

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.