Succesvolle informatiebijeenkomst bedevaart naar Heilig Land

23 januari 2018 - Algemeen federatie nieuws

Zaterdag 20 januari jl. organiseerde Stichting Bedevaarten Westland de eerste informatiebijeenkomst over hun voorgenomen bedevaart naar het Heilig Land in samenwerking met de Immanuelparochie (Coevorden e.o.). Bijzonder aan deze bedevaart naar het Heilig land is dat het plaatsvindt tijdens de Nederlandse Dagen in Nazareth en Bethlehem op 16 en 18 november 2018.

Grote opkomst
Normaliter is een opkomst van 20-40 personen gebruikelijk, maar het was zo'n succes dat een van de organisatoren zelfs naar buiten moest om als parkeerwacht te fungeren omdat er geen ruimte meer was om alle auto's kwijt te kunnen. Uiteindelijk (toen iedereen een parkeerplaats had gevonden en een kopje koffie in zijn handen had) begon de informatiebijeenkomst een kwartiertje later met een volle zaal met 110 geïnteresseerden in deze bedevaart. Na de uitleg van Ruud Fokker van VNB werd al snel de vraag gesteld of de reis niet te snel vol zou zijn want de groep had een optie op (slechts) 60 plaatsen en de animo was vele malen groter. VNB heeft aangegeven dat uitbreidingsmogelijkheden worden onderzocht zodat meer pelgrims aan kunnen sluiten bij het initiatief. Diezelfde middag en avond hebben ruim 35 pelgrims zich nog ingeschreven via de website om deze bijzondere bedevaart niet te hoeven missen en de teller blijft oplopen....

Wil je meer weten over deze bedevaart? Kijk op de website van de Westlandse Bedevaarten en zie daar ook de actuele stand van aanmelding. Klik hier voor de presentatie.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.