UITNODIGING landelijke parochiedag 2015

05 oktober 2014 -

Parochiedag 2015: wat kan een parochie leren van de spiritualiteit van kloosters?
Kan een parochie iets leren van de spiritualiteit die kloosters in onze tijd bij bezoekers zo populair maakt? Die vraag staat centraal op de landelijke Parochiedag 2015. Wijze abten en abdissen uit Nederlandse abdijen komen naar Hilversum om te vertellen over hun spiritualiteit. Zij komen op zaterdag 31 januari naar het gebouw van omroep RKK om hun weg naar God te delen met vertegenwoordigers van parochies uit het hele land.  

Verwacht worden abdis Marianne van de clarissen in Nijmegen, abt Gerard Mathijsen van de benedictijnen in Egmond, abdis Benedict Thissen van de trappistinnen in Oosterbeek, provinciaal Rob Hogenboom en broeder Fer van der Reijken van de franciscanen in Amsterdam, Holkje van der Veer van de dominicanessen in Huissen en Alberic Bruschke van de trappisten in Diepenveen.  

Dit biedt een unieke kans: u hoeft als deelnemer niet naar het klooster, het klooster komt naar u toe. De broeders en zusters praten plenair over hun zoektocht naar God, maar gaan ook in workshops in gesprek met vertegenwoordigers van parochies. Wat is de betekenis van stilte in de liturgie, waar liggen kansen voor vespers, wat kan de spiritualiteit van kloosters toevoegen aan de vieringen in de parochiekerk?

Wijze abten en abdissen komen naar Hilversum. Komt u ook? Laaf u aan hun wijsheid, aan hun inzichten en aan hun spiritualiteit. Meld u nu al aan voor deze bijzondere landelijke Parochiedag, die voor de laatste keer wordt gehouden onder verantwoordelijkheid van omroep RKK. En natuurlijk zijn er de bekende gezichten van deze omroep: Roderick Vonhögen, Wilfred Kemp, Hella van der Wijst en Leo Fijen. Fijen leidt deze dag en zal de abten en abdissen ook plenair interviewen.

Wordt uw parochie ‘Parochie van het jaar’?
Verder wordt deze dag de parochie van het jaar bekend gemaakt. Daarvoor komen dit keer die parochies in aanmerking die op vernieuwende wijze de spiritualiteit van het monastieke leven hebben verwerkt in de liturgie. Denkt u dat uw parochie hier voor in aanmerking kan komen, meldt u dan aan met een korte beschrijving waarom, bij: parochiedag2015@omroeprkk.nl onder vermelding van ‘nominatie Parochiedag 2015’.

Anna Kruse, hoofd pers en communicatie Nederlandse Bisschoppenconferentie
Leo Fijen, hoofd omroep RKK   

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.