Uitvoeringen Matthäus Passion in Adrianuskerk te Naaldwijk

20 maart 2019 - Algemeen federatie nieuws

Concertkoor Westland presenteert “Mattheus Passie” en biedt u de mogelijkheid kennis te maken met de volledige Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach of om dit werk opnieuw te beleven. Op zondag 7 april 2019 wordt de volledige Matthäus Passion uitgevoerd in de Sint Adrianuskerk, Molenstraat 29 in Naaldwijk om 14.30 uur. Naast Concertkoor Westland werken mee Het Promenade Orkest en zes Solisten. Het geheel staat onder leiding van dirigent Steven van Wieren. Een toegangskaart kost 25 Euro per persoon.

Er bestaat de mogelijkheid voorafgaand aan de uitvoering van de Matthäus Passion meer te horen over de achtergronden van de Matthäus Passion. Ben Beekman geeft “Handreikingen bij een lange zit" terwijl u van de lunch geniet. Lunch en toelichting vinden plaats bij “Bij5” op het Wilhelminaplein. Na de lunch loopt u vervolgens naar de Sint Adrianuskerk om de volledige Matthäus Passion te beleven. Lunch en toelichting en toegangskaart kosten samen per persoon 42,50 Euro. U krijgt hiervoor ook een gereserveerde plaats.

Kaarten voor zowel de uitvoering van de Matthäus Passion op zondagmiddag 7 april al dan niet inclusief de lunch met toelichting door Ben Beekman bij “Bij5”, kunt u bestellen bij de leden van Concertkoor Westland, via de website: www.concertkoorwestland.nl of per mail: concertkoorwestland@gmail.com.

Vrijdagavond 5 april 2019, de Zapp Mattheus, van 19.00 - 20.00 uur Adrianuskerk Naaldwijk
Concertkoor Westland organiseert ook een speciale editie van de Matthäus Passion in verkorte vorm. Een unieke manier om kennis te maken met dit werk! Delen van de Matthäus Passion worden gecombineerd met een modern verhaal over het leven van Jezus volgens het boek “Zapp Mattheus” van (kinder)schrijver Simon van der Geest. Een uitvoering die ook zeer geschikt is om met kinderen of kleinkinderen (vanaf groep 6) te bezoeken. Deze uitvoering vindt plaats op vrijdag 5 april van 19.00 tot 20.00 uur in de Sint Adrianuskerk te Naaldwijk. Eerder die dag vindt als onderdeel van een scholenproject een eerste uitvoering plaats van deze Zapp Mattheus voor uitsluitend schoolkinderen. Een aantal Westlandse basisscholen heeft zich hiervoor opgegeven. Het is een uitvoering voor jong en oud en dus wil Concertkoor Westland velen de mogelijkheid bieden kennis te maken met deze Zapp Matheus.
Het verhaal over Jezus naar het boek van Simon van der Geest wordt verteld door twee acteurs van Theaterschool Koperen Kees en afgewisseld met gedeeltes uit de Matthäus Passion uitgevoerd door Concertkoor Westland en Het Promenade Orkest. Kaarten voor deze uitvoering kosten 5 Euro per persoon. Het geheel staat onder leiding van onze dirigent Steven van Wieren.

Kaarten voor de uitvoering van de Zapp Mattheus op vrijdagavond 5 april kunt u bestellen bij de leden van Concertkoor Westland, via de website: www.concertkoorwestland.nl of per mail: concertkoorwestland@gmail.com.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.