Vastenactie 2015: ‘Grenzeloos Samenleven in Benin’.

08 januari 2015 -

Pater Gerard Blesgraaf woont en werkt al 20 jaar in  Karimama in het noorden van Benin. De streek is arm, er zijn geen verharde wegen en er is geen goed water. De parochie van pater  Gerard Blesgraaf : “Parochie van de heilige martelaren van Oeganda”  valt onder het bisdom van Kandi.

In deze parochie is sinds 2005 al een katholieke lagere school. De basisschool ligt op het kerkterrein en is de beste school van de streek. Er zitten 150 kinderen op de school en elk jaar slagen de eindleerlingen 100%. Het is daarom logisch dat de ouders dringend vragen om uitbreiding van deze school met een Katholiek  College voor hoger onderwijs.

Het bisdom zorgt voor de leerkrachten die op de school gaan lesgeven. Alhoewel de school katholiek is, worden er ook islamitische leraren aangesteld en dat is mogelijk omdat er in Benin een heel goede relatie is met de Islam. De grote feesten worden gezamenlijk gevierd. 

Pater Blesgraaf, zeker geen onbekende missionaris in het Westland, hoopt dat wij met elkaar:  Cordaid,  parochiefederatie Westland tussen duin en tuin, Ursulaparochie en Parochie van Sion,  zijn school voor voortgezet onderwijs kunnen verwezenlijken.

Afgelopen september was hij in het Westland en heeft toen heel enthousiast over zijn werk gepreekt.

We hopen dat  zijn enthousiasme aanstekelijk werkt en zijn project zal slagen! Het zou geweldig zijn als wij met elkaar de ontbrekende  € 22.000 bij elkaar kunnen krijgen!!! Draagt u ook uw steentje bij ? Wij zullen u tijdens de Vastenaktie op de hoogte houden van alle activiteiten. Voor vragen, extra info etc. kunt u terecht bij Fia Luiten, tel 0174-630466 of stuur een e-mail 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.