Vastenactie 2016: Samen staan we sterker!

26 januari 2016 -

Op 10 februari 2016 start de landelijke Vastenactie. Centraal staat dit jaar: het district Teso, in het noordoosten van Oeganda. Het is een arm, achtergebleven gebied, waar de mensen afhankelijk zijn van de landbouw. Onze projectpartner “Socadido” in het bisdom Soroti, helpt de gemeenschappen hier om te gaan met extreme droogte én extreme regenval, zodat de oogsten verbeteren en de mensen voldoende te eten hebben.

De campagneleider van Vastenactie, Johan Compier, heeft afgelopen jaar deze ontwikkelingsorganisatie “Sosadido” bezocht  en kennis gemaakt met de directeur Father Silver Opio. Father Silver: “De Iteso zijn een trots en gemotiveerd volk, dat zichzelf in principe wil én kan redden.  Als onderdeel van de katholieke kerk richten wij ons met name op armoedevraagstukken en sociale kwesties. De basis hiervoor vinden we in het Evangelie. Wij geven nooit rechtstreeks geld, maar doen regelmatig onderzoek naar wat zij het hardste nodig hebben. Vervolgens krijgen zij een lening en kunnen ze investeren in het hoogst noodzakelijke.”

Omgeven door droogte, armoede en honger, voeren de Oegandezen ook hun eigen Vastenactie: met spaardoosjes, maar ook met het inleveren van kleding. Alles komt uiteindelijk ten goede aan de allerarmsten van de samenleving. Zo steunen ze elkaar, zo zijn ze er voor elkaar! Socadido kan, met onze  financiële steun de mensen een extra duwtje in de rug geven.
De welvaart in de wereld is verschrikkelijk oneerlijk verdeeld. De kloof tussen arm en rijk is ongelooflijk groot en we kunnen dat niet zomaar even oplossen. We kunnen echter wel een positieve bijdrage leveren.

Daarom heeft de Regionale MOV Westland/Delflanden in de laatste vergadering besloten om gezamenlijk dit project te ondersteunen en bij alle parochies onder de aandacht te brengen. Samen staan we sterker! Doet u mee??

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.