Vastenactie 2018: geef meer door te minderen!

10 februari 2018 - Algemeen federatie nieuws

Ieder jaar weer is de Vastenactie een belangrijke activiteit binnen de katholieke kerk in Nederland. In 2018 staat de Vastenactie in het teken van het bijzondere ‘HID’-programma, dat de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria in Mbala, Zambia, in 1991 zijn gestart. HID staat voor ‘Households in distress’. Met dit programma willen de zusters de impact van HIV en aids in en om het stadje Mbala in het noordoosten van Zambia verminderen door voorlichting, goede gezondheidszorg én door mensen te helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Om die doelstelling te bereiken heeft Vastenactie, naast al hetgeen u gewend bent van ons, een nieuw onderdeel binnen de Vastenactie ontwikkeld, te weten de ‘40 Dagen Challenge’.
Vasten is altijd een bekend fenomeen geweest voor de katholieke kerk. Maar tegenwoordig is het ook buiten de religieuze kaders een herkenbare gedachte om ergens voor een bepaald aantal dagen mee te minderen. Jongeren, bijvoorbeeld, zijn steeds meer geïnteresseerd in het minderen met hun social media gebruik.

Wat houdt de ’40 Dagen Challenge’, of uitdaging, precies in en hoe werkt het? Voorafgaand aan de vastenperiode denkt u al na over welke uitdaging u met uzelf tijdens de vastenperiode aan wilt gaan. En welk bedrag u daarvoor gaat doneren als uw bijdrage aan de Vastenactie. Drink bijvoorbeeld 40 dagen geen frisdrank en doneer daarvoor 40 x € 1,- aan de Vastenactie. Of minder met het koekje bij de koffie en doneer daarvoor 40 x € 0,50 aan de Vastenactie. U bepaalt dus helemaal zelf waarmee u gaat minderen en welke donatie dat oplevert voor de Vastenactie en de zusters in Zambia.

Tijdens de vastenperiode luidt het motto van de stichting: ‘Even minderen. Voor een ander’. Doe dus mee en help daarmee de zusters en de inwoners van Mbala in Zambia.
Meer informatie over de Vastenactie 2018 vindt u op www.vastenactie.nl

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Ware visie is het vermogen om het onzichtbare te zien.