Vastenmaaltijden 2018 in het Westland

17 februari 2018 - Algemeen federatie nieuws, De Lier, 's-Gravenzande, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Wateringen (doper), Wateringen (joseph)

In de 40 dagentijd zijn er in meerdere kernen Solidariteitsmaaltijden, ook wel vastenmaaltijden genoemd. Allen zijn het eenvoudige maaltijden, meestal alleen soep, brood en water, soms een eenvoudige maaltijd.  Soms met thema, lezing en gebed, af en toe ook met uitleg Hongerdoek. In een aantal kernen zijn het  Oecumenische bijeenkomsten in één kerk of parochiezaal, in andere kernen is het alleen maar in de parochiekerk, maar is wel iedereen welkom.
De vrijwillige bijdragen zijn voor goede doelen, in het ene geval voor het Vastenaktieproject (Zambia), bij andere (vaak Oecumenische) bijeenkomsten voor een goed doel in de regio.
Graag van te voren opgeven bij de organiserende parochie. Bord, bestek en beker zelf meenemen.

Monster

Eén gezamenlijke vastenmaaltijd op donderdag 1 maart in De Hoeksteen, Kampschöerstraat

Naaldwijk

Oecumenisch op donderdag 8 maart  om 18.00 tot 19.00 uur in de “Hofstede” parochiezaal.  Opbrengst Voedselbank.

Kwintsheul / Wateringen

De St. Jan, St. Joseph en St. Andreas gezamenlijk op woensdagavond 7 maart in het parochiehuis van de St. Jan. Opbrengst voor HID-programma zusters H. Hart van Jezus en Maria in Zambia.

De Lier

Op zondag 11 maart om 17.00 uur tot 18.15 uur (Oecumenisch met alle Lierse kerken) in de zijbeuk van de parochiekerk H.H. Martelaren van Gorcum (opbrengst voor Leergeld Westland)

Honselersdijk

Op vrijdag 16 maart om 18.00 uur in de KOM-In, scoutinggebouw achter de kath. kerk in de Dijkstraat. Soepkom en lepel zelf meebrengen. Opbrengst is voor Vastenaktieproject 2018: Zambia

Maasdijk

Oecumenisch, op vrijdag 23 maart in gebouw Concordia, Maasdijk 40 aanvang 18.00 uur

’s-Gravenzande   

Agape / Liefdesmaaltijd.

Hoek van Holland, Heenweg en Poeldijk: dit jaar geen Vastenmaaltijd.

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven, om het leven te vinden dat op ons wacht.