Veranderingen per 1 mei 2022

07 april 2022 - Algemeen federatie nieuws

Diaken Ronald Dits verlaat per 15 mei a.s. de parochiefederatie. Hij gaat (gedeeltelijk) met emeritaat en zal elders in het bisdom nog een beperkte benoeming aanvaarden. De bisschop heeft nog geen opvolger benoemd, maar ook niet gezegd dat er niemand meer komt. Dat is dus afwachten.

Door het vertrek van diaken Dits wordt het steeds moeilijker om het liturgisch rooster rond te krijgen. Er blijven nog vier teamleden over, die samen met assistenten en lekenvoorgangers zoveel mogelijk voor zullen gaan in de weekendvieringen. Ook dan is het soms nog niet mogelijk om bij alle vieringen een voorganger in te delen. Daarom heeft het pastoraal team een aantal keuzes moeten maken, die voorlopig zullen gelden voor de komende twee maanden.

De viering in de kerk van Hoek van Holland verschuift van de zondagochtend naar de zaterdagavond 19.00 uur. Om een voorganger in te kunnen roosteren voor de viering in Hoek van Holland, zal er de komende twee maanden in de kerken van Maasdijk - Naaldwijk - De Lier en Poeldijk/Monster (om en om) elk weekend een viering komen te vervallen, maar deze kerk is dan wel open voor het aansteken van een kaarsje of voor gebed.

Voor de vieringen op zondagochtend verandert het volgende: de aanvangstijd voor de parochies Kwintsheul en De Lier (nu 09.00/09.30 uur) zal wijzigen naar het late tijdstip 10.30/11.00 uur. Op deze manier kunnen teamleden, assistenten en lekenvoorgangers, de vieringen bedienen. Wij beseffen heel goed dat de veranderingen aanpassingsvermogen vragen en op sommige plekken ingrijpend zijn. Toch hebben wij geen andere keuze.

Net als voorgaande jaren zal met ingang van 1 mei tot en met 30 september 2022 de aanvangstijden van de zondagsvieringen worden vervroegd. De tijdstippen waarop de vieringen aanvangen zijn als volgt:
09.00 uur    Honselersdijk - Heenweg - Poeldijk - ’s Gravenzande en Wateringen (St. Jan)
10.30 uur    De Lier - Naaldwijk - Monster - Kwintsheul en Wateringen (St. Joseph)

Bij voorbaat dank voor uw begrip en medewerking.

namens het pastoraal team
pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.