Verbonden door Licht….

05 december 2016 -

Op vrijdagavond 9 december 2016 zal tussen 19.00 en 20.30 uur de begraafplaats De Lier opengesteld zijn om bezoekers ruimte te geven elkaar te ontmoeten. De begraafplaats zal weer verlicht zijn met fakkels, vuurkorven en andere lichtjes. Graflichten kunnen voor € 1,- gekocht worden. Men zal kunnen luisteren naar muziek, naar troostende woorden of naar de voordracht van een gedicht. Maar men kan ook de rust zoeken. Iedereen krijgt de mogelijkheid om een gedachte te schrijven en die in een boom te hangen. Verdriet hebben is breder dan we meestal denken. Er zijn veel mensen die het moeilijk hebben in hun leven, die teleurstellingen moeten verwerken, die vechten tegen een ziekte, die hun werk verloren hebben, die vechten tegen eenzaamheid. Mensen die geliefden aan het ‘leven’ zijn kwijtgeraakt, kortom, er is veel verdriet.

Het is goed om elkaar dan juist op te zoeken. Ook als je het zelf wel goed hebt. Elkaar een beetje warmte geven, begrip hebben voor de ander, een hand op de schouder, een luisterend oor, samen even stil zijn, ……dan ben je een lichtpuntje voor de ander…. Dan ben je samen VERBONDEN door LICHT.
Iedereen is op vrijdag 9 december van harte welkom, ongeacht levensovertuiging. Ook familieleden waarvan geliefden zijn gecremeerd of elders begraven liggen, ook voor die geliefden kan men een kaarsje aansteken.
De ingang is aan de zijkant van de begraafplaats (t.o. de brandweerkazerne). Daar is ook ruimte voor het parkeren van fietsen en auto’s. Bij de uitgang is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan bij een kopje koffie, thee, limonade of chocolademelk. Giften ter bestrijding van de onkosten zijn welkom, een bus hiervoor staat bij de uitgang. Kijk ook op: www.facebook.com/verbondendoorlicht.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.